Mr Selfridge, säsong 1

Har precis sett klart första säsongen och jag älskar den! Vet inte riktigt vad det är som fick mig att fastna för Mr Selfridge. Kanske alla de extremt sexiga kvinnorna? Haha.. Skämt åsido, brukar verkligen sällan tycka om serier i samma anda. Blir lätt uttråkad utav drama och verklighetsbaserade storys men i det här fallet så svepte jag alla tio avsnitt på mindre än 24 timmar. Överraskande på ett mycket positivt sätt!
För ett par månader sedan så ramlade jag in på andra avsnittet utav en ren slump då det sändes på TV efter en utav Melodifestivalens deltävlingar. Lät bara kanalen stå på, började slötitta och senare så kunde jag inte slita mig. Har haft serien i åtanke sedan dess. Nu äntligen så tog jag mig tid.

London, 1909. Harry Selfridge, ett amerikanskt affärsgeni, kommer till staden med storslagna planer. Harry är en udda figur i det livliga och glamourösa London. Han rör sig mellan styrelserummens intriger och fashionabla Mayfairs bjärta ljus och glamour.

Källa: SVT

Jag kommer helt klart att följa säsong 2 och väntar med spänning på resultatet. De har tydligen inte påbörjat inspelningen ännu, men jag har inga tvivel på att andra säsongen blir minst lika intressant! Det är liksom karaktärerna som man fäster sig vid. Handlingen är inte speciellt komplicerad och man hänger lätt med.
Har du tid över och är sugen på drama, mycket skratt och tycker om att följa intressanta individer så ska du kolla upp den här! Jag kommer att köpa DVD-boxen så fort jag bara kan. För mig så är det ett måste.
mrselfridge