Pattaya idag

Åkte med kusinerna och syrran till Pattaya. Det var första gången jag var där “på riktigt”. Åkte igenom staden en kväll första gången jag besökte Thailand men gick aldrig ur bilen den gången. Nu har jag fått vandra längsmed en strandmarknad och sett dess utbud några gånger för mycket. Det är samma saker som återkommer gång på gång, och hur länge man än går så tycks det aldrig ta slut. Alla måste ha samma återförsäljare. Införskaffade två par kortbyxor, en hatt, tre små elefanter att ha i bokhyllan och fyra nyckelringar som jag ska ge bort i present. Utöver det så var det inte så mycket som va speciellt intressant. Måste påpekas att herrmodet verkligen är smaklöst här i Thailand.
Jag är ingen höjdare på att pruta, men lyckades i alla fall få ner priset på majoriteten av grejerna, samt halva summan på syrrans jeans. Hon fick två jeans till priset av ett par, och det var ändå riktigt snygga med bra kvalitet som såldes inne i en av shopping mallsen som fanns där. Förresten..
En shopping mall, flera shopping malls, de shopping mallsen???
Svengelska is my firend〜

Jag vill ha fler figurer i olika motiv, för sådant tycker jag om, så kommer nog att köpa på mig en del nästa gång! Åker nämligen tillbaka igen innan jag reser till Sverige den 17 Januari. Det var några lampor som jag förälskade mig i också som kanske får följa med hem om plånboken tillåter.

20121229-012805.jpg

Jag måste komma ihåg att ta fler bilder, men jag va så inne i shoppingen att jag inte alls tänkte på det. Fy skäms!
Men jag har i alla fall den här, vad i all världen det nu ska föreställa. Har ingen aning. Kanske en känguru? Eller en gigantisk råtta. Försökte lista ut det en bra stund, men kom inte fram till någonting annat och vågade inte fråga.
Vet någon vad det är för ett djur? Måste tilläggas att vi INTE smakade.

20121229-013754.jpg

Mycket speciellt för västerlänningar att hitta smycken som det här.
I de flesta asiatiska länder så förknippas svastikan med lycka och inte vad den stod för under andra världskriget. Symbolen är urgammal. Den fanns med andra ord långt innan nazismen gav den en ny betydelse.
Ändå så kan jag inte låta bli att tycka att det är underligt att de väljer att sälja sådant på en marknad som besöks av en överväldigande majoritet västerlänningar.

Imorgon så firar vi min mammas 50års fest här i Thailand. Det var ett tag sedan hon fyllde nu, men bättre sent än aldrig! Har inga fina kläder att ta på mig, så jag får gå som jag är. Det kan inte hjälpas. Uppklädd får man vara hemma. Här i Thailand ska man vara slapp i både skallen, kroppen och klädseln.
Vad är det annars för mening med semester?