Obehörig person på spåret

Jag kom ifrån ett möte vid Östermalm. Andra inom loppet av två veckor, detta lika givande som det första. Känner att vi etablerar en fin relation och ett framtida arbete på ett eller annat sätt det lovande ut. Jag ska skriva mer rörande detta senare och avslöja detaljer när det passar.

Hur som haver, blev bjuden på en välsmakande kaffe på väg till tunnelbanan.
Är inte riktigt frisk ännu. Hostar, kraxar och framför allt snorar en del (charmigt), så den där kaffen satt verkligen bra! En räddare i nöden.
Vi delade på oss med löfte att höras av inom de kommande veckorna och väl nere på perrongen så möts jag utav meddelandet “stopp i trafiken mellan Gamla stan och Slussen på grund av obehörig person på spåret”.
Tyckte inte att det borde beröra min sträcka men tydligen så stod hela trafiken stilla.
Jag väntar i 20min, sippandes på mitt kaffe innan jag beslutar mig för att gå till Stadion vilket var ersättningsbussarnas slutdestination. Förmodade att tågen skulle gå därifrån. Slog följe med en trevlig herre som hade samma tankegångar. Det var ändå bara en station och gångavstånd.
Väl framme så blev vi besvikna. Det såg likadant ut även här, så det var bara att vänta.
Lyckligtvis så blev väntetiden inte mycket mer än en kvart.

Sökte lite snabbt efter info på nätet och det ska tydligen ha varit en man som stått på bron mellan Gamla stan och Slussen och hotat med att hoppa.
Någon som blivit dumpad såhär på Alla Hjärtans Dag?

Vilket missöde han än råkat ut för så kan det inte ha varit så illa att han behövde stoppa upp halva Stockholms tågtrafik. Mycket egoism och lite hjärna bakom det beslutet kan jag tycka utan att vara det minsta insatt i hans situation. Med all respekt för vad som än fick honom att vilja avsluta sitt liv. Det krävs en del för att driva en människa till den kanten, men det är väldigt svårt att känna medlidande när personen i fråga orsakar så mycket problem för andra enbart för att nå ut med någon form av budskap, i det här fallet ett desperat rop på hjälp.
Då finns det andra alternativ.

Men slutet gott alltid gott. Jag är halvvägs hem nu. Min buss var “inställd pga personalbrist” så det är inte riktigt min dag idag. Fick stå ett bra tag innan det kom en buss som jag kunde åka med, men ska i alla fall ha det mysigt med vänner som väntar hemma när jag väl kommer till lägenheten.
Tydligen så var det två bussar innan den som jag hamnat på nu som också blivit inställda utav samma anledning.
Har sagt det förr här i bloggen. SL är ett stort kaos.

Har inte följt upp vad som blev av stackaren men jag hoppas på bästa möjliga utväg och önskar både honom och alla mina läsare Happy Valentine’s day!
Hoppas att ni har varit med om färre missöden än mig idag. Förät er inte på geléhjärtan eller andra godsaker, kramas och pussas mycket och be någon att ge er en kram ifrån mig!