KON-TIKI

Igår så gick jag med min vän Tobbe på förhandsvisningen utav KON-TIKI som har premiär om två dagar den 22 Mars.

Kon Tiki Poster

1947 blev en krigstrött värld fascinerad av den unge, norrmannen Thor Heyerdahl. Han hade utvecklat en teori om att Polynesien har blivit befolkat från Sydamerika, i motsats till de etablerade teorierna om migration från Asien. För att bevisa sin teori gjorde han något som någon aldrig tidigare hade provat – han bestämde sig för att testa sin tes i praktiken och påbörjade ett farligt äventyr över Stilla havet.

Källa: SF bio

Bedömning: Det kändes som en mer realistisk och seriös version utav Life of Pi. Filmen är baserad på en verklig händelse (läs här) och för att den skulle vara så verklighetstrogen som möjligt och skildra vad som faktiskt hände så förstår jag att man inte kunde göra storyn mer spännande än vad den var.
Norsk och väldigt påkostad av vad jag har förstått, vilket gjorde att allt genast blev lite mer intressant. I övrigt så ska jag vara ärlig och erkänna att jag vred mig i stolen ett par gånger. Är inte så mycket för sådant jag inte alls förstår och jag satt hela tiden och undrade varför i helvete man frivilligt ger sig ut på havet i en flotte sådär?
Tappade intresset för handlingen ganska snabbt och all fokus gick till en utav skådespelarna, Jakob Oftebro. Han såg ut som Joseph Gordon-Levitt och även en yngre version utav Brad Pitt i vissa vinklar. Reagerade på likheterna flera gånger!
Vad tycker du?
Jakob Oftebro


Handling
: 1/5
Foto: 2/5
Skådespel: 3/5
Musik: 2/5