Känslorna inför finalen

24 Feb

00:41 AM

Med sista deltävlingen avklarad och alla tävlande bidragen framförda så har man en helhetsbild på ett annat sätt än tidigare. Såklart så vill jag att YOHIO vinner och går vidare till Eurovision av så otroligt många anledningar.
YOHIO är en av mina allra bästa vänner. Vi har vuxit och gått igenom så mycket tillsammans under de senaste tre åren. Han är gitarristen i mitt band och en seger skulle internationellt gynna oss och hela scenen som vi förespråkar. För de flesta så är det vi gör någonting helt nytt som lyckats chockera hela Sverige. Jag kan inte tänka mig att det inte skulle bli samma reaktion utomlands, även om många länder generellt inte är så öppna för den könsneutrala scenen som man skulle önska. Positivt eller negativt, det kommer att sticka ut!

Jag tycker om musik generellt och kan hitta någonting som jag tycker om i de flesta musikgenrer. Bra musik är bra musik. Dessutom så har jag ett genuint intresse för “show och glamour”, om man lite simpelt får samanfatta det så. Därför är det inte konstigt att jag har uppskattat Melodifestivalen sedan jag var liten. Har dock inte följt programmet på många år eftersom jag alltid blev så besviken över hur Sverige röstade och att jag tyckte att fel låt gick vidare. Inte förrän förra året kunde jag enas med Svenska folket och senare hela Europa om vem som hade rätt till första platsen. Loreen förtjänade varje röst.
Rätt låt ska vinna för att den helt enkelt är bäst. Inte för att låten är bra och showen är skit, och inte heller tvärt om. Det är en slående helhet som ska representera vårt land i Eurovision.

Det här är mina favoriter:

Ralf Gyllenhammar – Bed On Fire
Låten är världsklass och talar för sig själv.

State of Drama – Falling
Väldigt enkel och lätt att tycka om. Tilltalar en stor publik. Sångare med nutida hipster-look och grym röst, men hela framförandet faller platt. Så otroligt tråkigt. Det enda som är intressant att kolla på är snubben på keyboard med 80-tals krullet (som ser ut som min mamma).
Ändå är det en av mina favoriter. Kan inte riktigt sätta fingret på vad det är.

Ulrik Munther – Tell the World I’m Here
Både låten och framförandet var verkligen över förväntan! Jag har aldrig haft en riktig åsikt om honom tidigare, men träffade Ulrik för snart två veckor sedan och han gjorde ett gott första intryck.
Som artist så blir han väldigt alldaglig och intetsägande vid första anblick, men det vägs upp utav en stark och tonsäker röst och en personlighet som skiner igenom i hans framträdande. Bildspelet i bakgrunden gjorde den annars så simpla koreografin väldigt slagkraftig. Ett smart drag!

YOHIO – Heartbreak Hotel
Annorlunda artister på scen ifrån allt annat som har varit med tidigare, även om man kan dra paralleller till the Ark och även BWO samt Army of Lovers. Om man med ett ovant öga endast ser till scenkläderna så är det lätt att hitta likheter – dvs män som klär sig “feminint”.
Ingen västerländsk artist har tidigare förespråkat Visual Kei i varken Sverige eller Europa, varken i Melodifestivalen eller i något annat event som uppmärksammats, även om mitt band har funnit i tre år på marknaden och byggt upp grunden utan den mediala framgången. Ingen har heller (vad jag kan minnas) haft så starka influenser ifrån Japan i den här tävlingen förut.

Ifrån andra chansen så säger jag följande.
Ingen av dem vinner finalen, men jag hoppas på att de kommer dit i alla fall.
Robin Stjernberg – You
Älskar låten. Älskar rösten. Älskar killen. Han verkar så go, men (åter igen) tråkigt framförande. Kan samtidigt inte komma på hur det skulle kunna bli bättre så jag antar att det bara inte är en sådan artist som jag vill se som vinnare även fast jag gärna ser honom på Friends Arena ibland finalisterna. Tror tyvärr att han skulle drunkna bort i Eurovision.

Caroline af Ugglas – Hon har inte
Hon är så jävla konstig, och jag älskar det. En människa som verkligen känns sådär “på riktigt”. Inte så jävla påklistrad, ihoptryckt och inpressad för att passa in i mallen utav folk som syns i TV. Hon står för någonting, och till skillnad ifrån “Snälla, snälla, snälla” så kommer jag att le så fort låten spelas på radio.

Och utslagen:
Terese Fredenwall – Breaking The Silence
Inte en låt som skulle vara stark i final i en tävling som den här, men som låt så kommer jag lätt att lyssna på den och bara må bra.

Kontentan utav allt:
Jag tror att YOHIO vinner utav den enkla anledningen att han stack ut mest i år. Det är många bra låtar som tävlar, men ingen har kunnat missa YOHIO. Inte ens de som inte sett på Melodifestivalen alls.
Han både skiner och sticker i Sveriges ovana ögon.
Jag säger det inte för att jag önskar att det vore så eller för att majoriteten verkar dela den åsikten med mig, utan för att det faktiskt är vad jag tror på. Han är rätt i tiden helt enkelt och Sverige tycks hålla med.
Det är ett vinnande koncept som kommer att gå enda hem.
Vad tror du?

100 thoughts on “Känslorna inför finalen

 1. Cathrine/OldTown

  Åh, jag hoppas hoppas hoppas att YOHIO vinner. Han – och hela Seremedy förstås – är bäst på alla sätt och vis. Ska rösta som tusan!

 2. Amanda

  Jag kan inte riktigt hålla med dig om Caroline, speciellt inte låten ”Snälla snälla snälla”. Vet verkligen inte varför men jag gillar den verkligen inte. Argument: jag har inte gillat hennes röst speciellt mycket, tycker det finns bättre att lyssna på, men det är ju dumt att jämföra det med annan musik då hon faktiskt har sin egen stil som jag gillar skarpt.
  Men självklart gillar jag YOHIO, håller med dina argument till 100%. Sverige behöver öppna sina ögon för denna nyhet och ta åt sig och inse att det inte är fel och därmed bör införas!
  Nu håller vi tummarna om att YOHIO kommer att vinna!

 3. Anonym

  Tycker melodifestivalen var bra förra året, och såklart i år igen! Men brydde mig bara om att titta på yohio, har inte Brytt mig om att titta på de andra bidragen haha, har fått helt fel för mig vad melodifestivalen faktiskt är, jag hatar genren “schlager”, och min familj har alltid kallat det en schlagertävling, men det är verkligen inte det! Vissa låtar kanske, men ibland inte alls! Tex yohio och loreen och Ulrik munter är exempel på att det är inte alls schlager X) nu pladdrar jag säkert bara på, men Jag tänker iaf rösta på yohio i finalen. Många gånger 😀 kramar <3

 4. Sandra

  Det är sant som du säger att det finns en del bra låtar med i år, men YOHIO är nog den som sticker mest ut och själv tycker jag att han har en av de bästa låtarna i hela tävlingen i år. Eftersom jag bor i Finland så kan jag tyvärr inte rösta i finalen, men går han till Eurovisionen så kommer jag rösta på honom 🙂

 5. Tove

  Jag tror och hoppas på att Yohio vinner finalen! 😀 Europa behöver se något som är grymt bra och utöver de “vanliga” 😉

 6. Little

  Jag är stort fan av yohio och seremedy och älskar låten, så självklart vill jag ju att yohio vinner! Men problemet är att han nog inte skulle komma så långt i Eurovision för att för många länder är så könsuppdelade och har den synen på saker som de har :/
  Men isånnafall får dem hålla för ögonen och bara lyssna på musiken :)!

  Jaja, nu snackar jag bara på, men taggar för att se finalen live och att sedan träffa er på storcon i sommar 🙂

 7. Anna Vargsyster

  Jag tror också att han har störst chans att vinna, inte bara för att jag är otroligt förtjust i både hans och Seremedys musik (jag är ju trots allt visual kei-fan sen ca 12-13 år tillbaka…) utan för att han har “hela paketet”. Som du skriver så är det ju inte bara en bra låt eller bara ett häftigt framträdande som krävs för att vara en riktig vinnare, utan man ska ha kombinationen av de två. Yohio har inte bara en bra röst och en bra låt, hela bandet har en helhet som sticker ut men smälter ihop OCH det som jag alltid har otrolig respekt för är att alla faktiskt -spelar- sina instrument. Jag ser alldeles för många som bara står och låtsas och det går inte hem hos mig 😛

  Jag hoppas att svenska folket delar våra åsikter och låter Yohio representera Sverige 🙂

 8. Jenni

  Jag tror och hoppas att YOHIO vinner det hela. Det är för att han presis som du sa sticker ut, Sverige behöver nått nytt att rösta på och det är YOHIO. Han kom som ett bombnedslag och tog hela Sverige och mig med storm! <3

 9. Cecilia

  Jag hoppas verkligen att yohio vinner! Men sen så är det Sverige i ett nötskal som nio gånger av tio skickar en värdelös låt som bara försvinner. Men jag tror yohio har en väldigt bra chans att vinna 🙂

 10. Sky

  Jag tror att han vinner, han gör sin grej och han är grym på det!
  Den ända som jag tror skulle kunna svika är att de lite äldre tittarna (absolut inte alla) som är fortfarande är skeptiska över “en kille med smink” och tänker så som de har gjort i tusentals år, alltså att killar är rejäla när de är ute och hugger ved eller liknande. Den tiden är förbi och det 2013 så kan folk se vad som passar nu och vara öppna för nya saker så vinner han helt klart!

  Hoppas verkligen att han vinner och kommer rösta massa gånger på honom! Ser verkligen fram emot att se honom live på finalen, jag åker endas dit för att jag vill se YOHIO!

  Ps. Ska bli jätte jättekul att se hela bandet på Storcon i sommar!!!

 11. NiNNi

  Jag både tror och hoppas på Yohio! Jag har inte riktigt följt melodifestivalen,.. Jag kollade bara när han var med och kollade också igår. Men jag tror ändå att Yohio kommer vinna, det trodde jag redan från början innan jag hörde låten. För jag tänkte ” Det kan fan inte bli dåligt med Yohio ” Det blev det inte heller, riktigt bra! 🙂

 12. Hanna

  Hoppas verkligen du blir frisk snart<3 Seremedy äger och Yohio vinner säkert hela melodifestivalen!! :3 Du är så fin, tack så otroligt mycket för att du svarar på kik, du bryr dej verkligen om dina fans<3

 13. Akane/Vanessa

  Håller med fullständigt~ Sverige MÅSTE ha något nytt och gärna Visual Kei~ Man får hoppas alla tröttnar på att säga ‘fag’ eller ‘bög’ eller allt annat, för det får till och med tjejer höra nu:/ Jag tycker Yohio är så cool som vågar gå sin väg, och hela Seremedy också~ fyfan vad ni inspirerar liksom, keep up the good work:D

 14. Trax

  Tycker inte att YOHIO ska vinna. Jag gillar honom annars men jag tyckte att låten var rent ut sagt dålig. Jag tycker att han är lite som Justin Bieber – inte dålig, men överskattad. Älskar Seremedy förövrigt men blev besviken på YOHIO.

  Ralf är dock min favorit, bästa rösten i tävlingen.

 15. Anton

  Håller med dig om varje låt! – min snart 50-åriga mor kan snart mer om YOHIO än mig. 😉 Hoppas verkligen att YOHIO vinner Sveriges tävling! Hade varit extremt kul om ni hade fått mer uppmärksamhet här i västvärlden. Var glad in i själen när första deltävlingen var över och man faktiskt hade en låt som man hejade på i Melodifestivalen!

  P.S – Hoppas inte att det gör något om man lånar lite inspiration från din frisyr. *-* Eller typ… hela din stil. Kommer att bli luspank när du får igång ditt klädesmärke…

 16. Katrin

  Klart Yohio ska vinna! Om inte han vinner så kommer jag bli arg så att hela mitt ansikte blir rött!

 17. Maja

  Hoppas VERKLIGEN att yohio vinner, blir sjukt ledsen annars, kommer springa ut i snön o dränka mig då, nejmen haha, han måste bara vinna :c

 18. Tjejen

  Tycker verkligen att YOHIO ska vinna! 🙂 Tror på det också 😉 o såklart så röstar ja ju på han :3
  ( + han är den bästa som har tävlat i mello i alla år! )

 19. Jaq!

  Haha, jag gillar detta inlägg! Jo, jag både tror och hoppas på att YOHIO ska/kmr vinna! Älskar ju honom så! (Och Seremedy, för den delen)

  Kram Seike! Hoppas att du som igår.. Natt fortf mår bra!♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

 20. Sofia

  Jag instämmer faktiskt rätt mycket med dig 🙂 YOHIO är ju helt klart bäst, det går inte att ändra på, men om nu inte alla skulle tycka som jag ( ;P) så borde Ralf ska få ha äran att representera Sverige eftersom han, som du skrev, har en låt av världsklass och är grym på att sjunga! Sen gillade jag State of Drama också 🙂 De jag verkligen inte tyckte om var Caroline af Ugglas och Sean Banan, så länge ingen av dem vinner så överlever jag och kan fortsätta kalla mig svensk 😉 Men såklart ska YOHIO vinna, och jag ska spara vartenda öre jag har för att kunna rösta så många gånger som möjligt på honom i finalen! <3
  Och nästa år vill vi ha med Seremedy, bara så ni vet C:
  Stay MAD <3

 21. Feniffer

  jag håller med dig att YOHIO sticker ut mer en vad dom andra gör och kommer göra 🙂 Hoppas på att allafan te Seremedy Och YOHIO’s fans röstar på han 🙂 och vad jag för väntar mig så vinner han 🙂

 22. Bettina

  Har aldrig varit så 100% säker på att jag vill att YOHIO skall vinna melodifestivalen! Han har bästa låten och sticker ut ur mängden, som du sa.
  Mycket kramar från Finland! <3

 23. xBULLISx

  Det är ju roligt om YOHIO vinner melodifestivalen men jag tycker han kunde ha gjort mycket mer av låten, som att ha skrivit den själv och vara mer honom personlig. Jag kände inte igen YOHIO från den typ utav Visual kei artist han är, förutom hans klädsel som man kan se har starka influenser från japan. Låten han spelar har ingenting med Japan att göra överhuvudtaget så jag tycker verkligen det är synd att han inte är mer sig själv.
  Det är även synd att du SEIKE och de andra i Seremedy inte syns alls utan det är bara fokus på YOHIO, visst är har han börjat en Solokarriär men ändå, jag tycker det skulle vara mycket roligare och bättre om hela Seremedy var med! Men jag hoppas såklart att YOHIO vinner trots att jag har lite åsikter, men de håller jag mest för mig själv ^^
  Krya på dig SEIKE c:

  1. SEIKE Post author

   Han ville skriva låten själv, men fick inte. Så ser tyvärr melodifestivalen ut.
   Jag hoppas att våra fans står upp för Seremedy så mycket de bara kan så att folk ser oss trots att vi inte är med i mello i år. Vi är ett annorlunda band. Till och med mer annorlunda och konstiga än när YOHIO är solo. Det hade kanske blivit för mycket för Sverige att hantera. YOHIO mjukar upp folket i det här landet och förbereder dem för den visuella scenen som kommer att slå med full kraft under kommande år.

   1. Stay Mad!

    Jag håller med din kommentar!!Jag hatar att Yohio inte fick skriva sin egen låt,men Heartbreak Hotel var också bra.Jag ville så gärna se er på scenen också fast jag tror att de på Mello kunde inte ha haft er uppe på scenen… 🙁 Men ofc kommer jag rösta på Yohio i finalen,vad annars ska jag göra då?! TACK vare Seremedy så är jag idag glad över att få ha er som min förebild(även Yohio).Ni har fått mig att glömma allt dålig som hänt mig under alla dessa år!Ni förtjänar 100000000 applåder från fansen!!!!!Jag kommer alltid vara där för er.ALLTID!!! Believe this Seike!! 😀 *kram*

 24. Cortexara

  Jag kommer hålla på Ralf, Ulrik och självklart Yohio 😉 Alla 3 är bra, State of Drama är också bra, men vinnarna? Nej. haha 😉

 25. ♥SEIKE BÄÄÄÄST♥

  YOHIO är så himla fräck, han är verkligen en av mina idoler!! ( o du också förstås SEIKE 😉 ♥ )
  Jag ska rösta skiten ur min telefon och antagligen börja gråta vare sig han vinner eller inte! xD
  I’d do anything to make YOHIO win!! ^^

 26. Stay Mad!

  Igentligen hatar jag Ulrik Munther.Men hans låt var ju bra.Fast nu blir det svårare eftersom han,Robin Stjernberg och Anton Ewald gick också till finalen och man vet säkert inte om Yohio går vidare till ESC(Eurovision Song Contest)men jag hoppas skit mkt på att han kommer det!!!!Igår som du vet,så var Jedward också med på Melodifestivalen:andra chansen och de sa att de vill representera Sverige nån gång på ESC och Mello och jag tror inte att man får representera nån annan land förrutom sin egen.De gjorde bra framföranden förra året på ESC med låten Waterline men det var bättre att Loreen gick vidare och det är jag glad för.Jag gillar också Jedward bara för att de är galna och roliga killar som alltid har energi i sig.Så borde människor också vara.De är alltid glada och det är bra.Fast jag tänker inte överge Seremedy och Yohio bara för det!!!Ni(Seremedy) har nånting som inte andra artister har,jag kan inte sätta fingret på vad det är men ni är alltid där för eran fans,så som de är mot er killar! VI SES PÅ Friends Arena! NU JÄVLAR KÖR VI FRIENDS ARENA!!!! WOHOOOO!! Tha taste of love its bitter sweet,I can’t compete..with a memory,You gave your heart to someone else…I’ve been here for sure,one to many times before,Its harder everytime to ignore…Oh Heartbreak Hooteel…
  YOU BETTER WAKE UP AND FACE THE HEARTACHE YOU’VE FELT,YOU BETTER STAY STRONG WHEN LOVES GONEE..AT THE HEARTBREAK HOTEEEL… Oh oh ohh ohh
  (Oh oh ohh ohh)Heartbreak Hootel
  Oh oh ohh ohh…. <3

 27. Malin

  Yohio <3 <3 <3 Håller med om att han tar hem det här. Han är unik och helt jävla underbar.

 28. Saga

  så synd att det gick som det gick, men svenska folket ville ju iaf ha yohio i eurovision 😉

 29. Pingback: football fantasy

 30. Pingback: talk to her

 31. Pingback: description

 32. Pingback: youtube.com/watch?v=xetGzsKSsu8

 33. Pingback: Wake Up Now

 34. Pingback: linkedin.com/company/advanced-medical-certification

 35. Pingback: prix de l'immobilier

 36. Pingback: Our FB Page

 37. Pingback: istanbul property for sale

 38. Pingback: find more

 39. Pingback: Blog Beast Scam

 40. Pingback: bad credit loans

 41. Pingback: watch this video

 42. Pingback: Windows 7 Password Reset

 43. Pingback: Adipex

 44. Pingback: Loan Bad credit

 45. Pingback: loans For poor credit

 46. Pingback: I need air conditioner repair Katy Tx a/c call for air conditioning repair Cypress Tx

 47. Pingback: buy ambien legally online

 48. Pingback: Paleo Recipes for Athletes

 49. Pingback: http://www.stealthsecrets.com/

 50. Pingback: bestsellingchristmastoys2013.com

 51. Pingback: Top kids toys 2013

 52. Pingback: Interior Design Providence

 53. Pingback: Tolles Geschenk für die Freundin

 54. Pingback: customized floor mats

 55. Pingback: Philadelphia

 56. Pingback: cash for gold

 57. Pingback: youtube.com/watch?v=9E5F4m-4IQ8

 58. Pingback: http://youtube.com/watch?v=-HZxFwsmtUU

 59. Pingback: Forex Strategy Master, Forex Strategy Master discount, Forex Strategy Master review, Forex Strategy Master bonus

 60. Pingback: link

 61. Pingback: Concrete - Pumping

 62. Pingback: unsere Antwort

 63. Pingback: plexus slim bio cleanse

 64. Pingback: lyoness

 65. Pingback: bail bonds york county

 66. Pingback: foundation repair san antonio

 67. Pingback: wealthy affiliate scam

 68. Pingback: Judi bola click here

 69. Pingback: la bourse pour les nuls

 70. Pingback: Reeds Spring MO

 71. Pingback: best myrtle beach golf packages

 72. Pingback: Locksmith alexandria va │Locksmiths alexandria va │Residential Locksmith alexandria va │Commercial Locksmith alexandria va │ Auto Locksmith alexandria va │ Car Locksmith alexandria va │Unlock alexandria va │Unlock service alexandria va │Bu

 73. Pingback: amazing

 74. Pingback: SEO Service

 75. Pingback: how to make a claim under the inheritance act 1975

 76. Pingback: madbid avis

 77. Pingback: Learn More

 78. Pingback: Film

 79. Pingback: News

 80. Pingback: Gutter

 81. Pingback: Studios

 82. Pingback: Business

 83. Pingback: Teacher

 84. Pingback: Times

 85. Pingback: Blog

 86. Pingback: Net

 87. Pingback: ivy techubook

 88. Pingback: carbunkle truckwhite

 89. Pingback: premature ejaculation percentage

 90. Pingback: Provestra Reviews

 91. Pingback: netflix

 92. Pingback: Avnet Singapore

Comments are closed.