För ett par år sedan så startade jag en organisation som kallas för Visual Unite där jag samlat ihop en massa band som är inspirerade av den japanska visuella genren (kallat visual kei). Det är inte ett skivbolag eller någon form av medlemskap egentligen utan mer ett medel för band att hjälpa varandra och att nå ut till rätt kanaler, vilket kan vara svårt utan hjälp. Efter allt jobb jag gjorde med Seremedy och våra framgångar i Japan så ville jag gynna genren i helhet och valde därför att dra igång det här projektet.

Igår så hade vi ett lyckat event på Like an Edison (en populär skivaffär här i Japan som säljer just visual kei-skivor) tillsammans med tre utav organisationens över 60 band.
IMG_8267.JPG

IMG_8382.JPG

IMG_8379.JPG

IMG_8293.JPG

IMG_8294.JPG<

IMG_8288.JPG

IMG_8286.JPG

Eventet berörde till mestadels DVD’n som vi släpper den 15 Januari. Tyvärr så kommer den bara gå att köpa i butik här borta, men man kommer förhoppningsvis att kunna få tag i den genom internet. Återkommer med mer info så fort jag vet mer!
Den innehåller ett antal blandade musikvideor från olika band som ingår i organisationen. Förhoppningarna är att det ska öppna upp intresse och nyfikenhet för banden som finns i genren utanför Japan och att det ska vara ett steg mot att förena och sammankoppla genren mer då den är väldigt centrerad kring Japan. Samtidigt så är genren splittrad på ett sätt som går ut negativt över alla som verkar inom den på olika sätt varesig man är artist eller jobbar med den på annat sätt och min dröm är att vara med och göra det möjligt att lyfta upp allt som har med den visuella scenen att göra.
Det är ett litet steg i rätt riktning!
IMG_7461.JPG
Skriver mer om det här senare!