Vem är Seike?

Jag har fått många frågor efter senaste programmet av Under Samma Tak där folk inte förstår varför jag pratar om “mina fans” och undrar vem jag egentligen är, så jag tänkte dra igenom det lite snabbt med alla som kan tänkas ramla in här på min svenska blogg.

Sedan 2010 så har jag varit artist. Från början så var det såklart inte på en nivå där man kan kalla det för ett arbete eftersom jag inte tjänade tillräckligt för att leva på det men det var i vilket fall i början av det året som jag gick med i Seremedy.

 Seremedy

Innan dess så var jag omtalad för mitt utseende på diverse internetsidor bland folk med såkallad “alternativ stil”. Jag kan absolut hålla med om att det inte är någonting speciellt med just mitt utseende utom möjligen piercingarna, så fråga mig inte varför jag blev uppmärksammad för det har jag inget vettigt svar på.

   

 Gamla bilder på mig

När jag gick med i Seremedy så var det många av dem som följde mig på de sidorna och uppskattade mitt utseende som aktivt började stötta oss som band. Eftersom internet är en global plattform så var det inte svårt att nå ut till människor runt om i hela världen. Seremedy blev större och jag använde mina kontakter i Japan där genren Visual Kei som vi inspirerades av grundades. Kortfattat så föddes Visual Kei ur glamrocken på 80-talet, utvecklades därifrån och blev en helt egen scen i Japan som fortfarande är aktiv där och väldigt exklusiv! Googla om du vill veta mer!

 Seremedy live under Vrock Festival 2011 

Mina kontakter där känner jag sedan jag åkte dit för första gången vid 16 års ålder. De människorna är väldigt inflytelserika och hjälpte Seremedy bland annat att komma med i tidningar och introducerade oss för fler personer som kunde hjälpa bandet vidare ännu mer. Har fortfsrande kontinuerlig kontakt med de här människorna.

Den visuella scenen är liten. Det va inte svårt för oss att bli internationellt uppmärksammade av fans till genren eftersom vi mer eller mindre va det första visual kei-bandet som inte var japanskt som ändå blev sett som “ett av dem”. Väldigt revolutionerande faktiskt!

Efter att YOHIO gjorde solo och var med i melodifestivalen så fick vi många fler fans här på hemmaplan också! Seremedy la ner och jag började två nya musikaliska projekt – Kerbera och DIE/MAY

   Kerbera

 DIE/MAY

Och där har ni en extremt kort bakgrundsstory som utelämnar det mesta men ändå i korta drag förklarar vem jag är och varför jag har fans. Min Facebook sida har för närvarande 91.000+ likes och är verifierad av Facebook. Måns Zelmerlöw som vann melodifestivalen har 55.000+ och är inte verifierad för att ge lite perspektiv. Jag kanske inte är ett namn på Sveriges läppar, men den enda försörjningen jag har är mitt artisteri och mitt klädmärke så bara för att gemene Svensson inte stannar mig på gatan för en autograf så betyder det inte att jag inte har en karriär. 

 klicka på bilden för att komma till min Facebook!

Tack för mig och hoppas att ni har funnit intresse i mig och projekten som jag är involverad i för framtiden!