Tror ni att den här reklamen hade varit tillåten i Sverige?

25 Jan

17:06 PM

IMG_2777.JPG
De “tjocka” versionerna är normal storlek på svenskar. Här anses det vara ohälsosamt, oattraktivt och äckligt.

Ja, japaner är rent generellt mindre till växten så det kanske rättfärdigar att de också ska vara smalare?

Jag blir ofta kallad fet av vänner när jag är i Tokyo. Det är väldigt normalt att japaner uttrycker sig konstaterande kring saker. Tycker de att man är fet eller att man har gått upp i vikt sedan sist så påpekar de gärna det. Alltså rakt till dig och inte bakom dig rygg som hemma.

Hemma så tycker vi att det är oförskämt. Något av det värsta man kan säga till någon är att personen är fet, right?
Inte här. Är man fet så är man fet och det är inget fel med att påpeka det. De flesta svenskar är feta. Enkla konstateranden från japanerna.

5 thoughts on “Tror ni att den här reklamen hade varit tillåten i Sverige?

 1. Tora Collita

  Mjo. Är själv överviktig, och har vart det i över 16 år. Vet också orsaken; mobbning, som fick mig att tröstäta. Och har inte riktigt lyckats ta mig ur den ovanan.
  Bättre att vara rak och ärlig, än att det pratas bakom ryggen på en. Ett problem med svenskar, som inte vågar… Är blyg själv så har svårt med det, men pratar inte bakom ryggen på annan. Har enklare att prata illa om mig själv typ… Då jag har ytterst svårt att veta vad jag kan, är bra på och så vidare.

 2. Jessicka

  Reklamen hade fått kritik för dem smal. Menn den skulle vara tillåten, eller beror på om bilden hör ihop med produkten, dock skulle dem större få vara lite större annars skulle det anses som “normala” ska hetsas till aneroxi/Ohälsosamma vanor för att bli så där smal.

 3. Emilia

  Asså herregud, skulle den vara tillåten i sverige skulle förmodligen väldigt många ta illa upp. För dom “feta” versionerna av modellerna är ju smala eller normala och verkligen inte feta. Tycker det verkar grymt oförskämt att man kan riskera att bli kallad för fet där borta. Många tjatar på mig att jag är alldeles för smal osv så man kan ju undra hur dom ser på en där borta..

Comments are closed.