Skavanker i lägenheten

Har nämnt tidigare att vi har haft problem i min lägenhet.
Ska försöka göra en lång historia så kort som möjligt:
Ungefär en månad efter att jag flyttade in i början av Oktober så fick vi stopp i toaletten ett antal gånger, vilket resulterade i att det trängde upp vatten underifrån golvet precis utanför toalettdörren. De hittade inte problemet de första tre gångerna. Den fjärde gången så kom man fram till att röret som går till handfatet var för långt så det stoppade upp i det rör som är under. Delen som var för lång sågades av och efter den kvällen så har vi inte haft några problem med stopp eller översvämningar. Däremot så hade vi fått fuktskador i både parkett och väggar.
När vi rivit upp de skadade delarna så såg det ut såhär:

20130321-132455.jpg

När vi köpte lägenheten så var den nyrenoverad. Det har varit fler underliga problem som hade varit omöjliga att upptäcka även om vi gjort en besiktning.
Värst av allt är väl att det har uppstått svartmögel.

Det luktade lite konstigt i toaletten, men det gör det alltid i badrum som inte har varit använda aktivt på lång tid. Eftersom mäklaren försäkrade oss om att det var helt normalt och vi hade känt samma typ av lukt i alla lägenheter som vi kollat på så var det ingenting som vi brydde oss om att kolla upp. Lukten förbättrades i ett par veckor innan den kom tillbaka, värre än tidigare.

Ett eluttag vid diskbänken gick sönder och ramlade ut när vi skulle dra ut vattenkokaren. Man vet inte om man ska skratta eller gråta.

Hyllan över kylskåpet föll ner också. Dåligt fastsatt. Dock så syns det inte som tur är.

En annan underlig sak är att vi inte har någon besticklåda. Vi har inga lådor över huvudtaget. Pappa var den första att kommentera det innan vi köpte. Den som renoverade köket har alltså bara satt in luckor utan lådor i hela köket (som ni ser på bilden nedanför). Om det hade varit det enda konstiga så hade några lådor inte varit ett problem, men efter allt annat som hänt så har det helt klart blivit ett irritationsmoment när man måste hämta besticken ur en provisorisk plastlåda.

20130321-140624.jpg

Det är tröttsamt att inte ha ett hem som känns stabilt, men jag älskar att bo här ändå. Det är ett fint område i övrigt, och när renoveringen är klar så kommer jag ha få saker att klaga på. Om de fixar kollektivtrafiken så städen blir effektivare då man ska ta sig in till stan så skulle jag nästan våga kalla det perfekt.

Uteplatsen ska rustas upp. Vill lägga brädor över hela så att den kommer upp en bit, lite som en veranda. Om vi skulle få bygglov så kommer vi att glasa in den del utav uteplatsen som är under tak.
Fattar verkligen inte varför man inte skulle få det. Det skadar ju ingen annan? Mamma är osäker på saken enbart av den anledningen, men får vi ett nej så får vi ett nej och då är det inte så mycket mer att göra åt saken.

Vi kommer att kakla om hela badrummet så fort alla förhandlingar är klara och vi vet hur vi gör med skadorna. Bestämde redan ifrån början att vi måste fixa kakel. Just nu så har vi en hemsk och ful plastmatta som bidrar till att det ser riktigt sunkigt ut. Att belysningen är kass gör inte saken bättre precis, och då ska vi inte ens nämna det knarrande badrumsskåpet.
Kommer att byta ut badkaret mot en dusch. Har blandade känslor över den saken.

20130321-143521.jpg

Tänker ta för och efter-bilder mer i detalj sen så att ni får se förändringarna. Badrummet blir gjort inom en månad ungefär!