Project Dandy

Träffade ett par gulliga och trevliga tjejer under StorCon i somras som berättade om ett projekt som de startat: nämligen att få ihop pengar till att öppna ett riktigt Maidcafé! Jag tyckte att det lät väldigt spännande och roligt så jag hoppas att ni tar er tid att läsa igenom och kolla upp detta samt eventuellt sponsra dem med några slantar om ni kan. Har man möjlighet så är det underbart att kunna vara en del av att förverkliga andras drömmar och visioner. Varje liten krona räknas!
Jag hoppas att kunna besöka deras café i framtiden och även veta att vi alla var med och hjälpte till!

20130911-130113.jpg
Project Dandy är ett projekt som är grundat av Melissa Nordström & Terése Söderberg.
I Sverige är ungdomsarbetslösten väldigt hög och det är något som både Melissa och Terése erfarenhet av när de skulle ut på arbetsmarknaden. Ur den tuffa perioden av arbetslöshet uppstod idén om ett riktigt maidcafé. Båda har en stor passion för Japan och östasiatisk kultur sedan barnsben och har varit aktiva i konventsföreningar under åren.

Project Dandys syfte är att samla in pengar för att en dag bli ett riktigt maid- & butlercafé som Melissa och Terése länge drömt om och samtidigt anställa ungdomar eller andra utsatta grupper för att få ner arbetslösheten. Tanken är att det ska finnas ett maid & butlercafé året om, så att alla får ta del av den japanska kulturen.

Pengarna som samlas in går till att registrera bolaget, köpa in inredning, köksutrustning & lokal, beställa in varor, samt anställa folk.
Under hösten 2013 har Project Dandy haft ett tillfälligt maidcafé på konventet Kawaiicon 03, samt att ha ett tillfälligt maidcafé på Arena 29 i Göteborg, där föreningen Hikarikai håller till. Allt överskott ifrån fikaförsäljningen går till Project Dandys insamling.

Project Dandy kommer även att starta en crowdfunding under hösten för att samla in pengar. En crowdfunding är en insamling på internet, där du som privatperson eller företag kan stötta ett projekt med pengar om du vill stödja en idé du tror på. Som tack får du som finansiär en gåva, allt ifrån gratis fika, till en personlig inbjudan till invigningen.
Så småningom kommer Project Dandy inte bara vara en dröm, utan kommer att bli en riktigt café utöver det vanliga med hjälp av alla engagerade som tror på idén. Detta kommer att leda till fler arbetstillfällen, kreativitet och något som är unikt i jämförelse med vanliga caféer. Med detta café kommer Project Dandy kunna sprida sin glädje och ge fler leenden på läpparna hos andra.
Stöd projektet genom att hålla utkik efter vår crowdfundning.
Facebook: www.facebook.com/ProjectDandy
Blogg: www.projectdandy.blogspot.se