Japan i ett nötskal

Det är ingen nyhet att Japaner är speciella. Har som vanligt haft väldigt kul när jag traskat omkring och kollat utbudet på random skit. Många gånger frågar jag mig vem fan som ens köper?

IMG_6318.JPG
Typ här! Jag menar, pandor är ju alltid söta men..

What the fuck have they done to you???
IMG_6321.JPG

Sådant som skulle resulterat i nackskott hemma i Sverige:
IMG_6328.JPG
Den här typen av rasism är väldigt vanlig här. Mycket stereotypisk skit med andra ord. Japaner är generellt väldigt rasistiska av sig.

Och sexistiska. Fast här med en gnutta humor såklart!
IMG_6271.JPG
Men vill ändå ta upp att Japan är väldigt patriarkaliska och i många fall rent anti-feministiska faktiskt. Inget jag orkar redogöra för mer ingående men tänkte ändå upplysa mina läsare om detta.
Feministiskt aktiva kvinnor som vill flytta till Japan skjuter sig själva i foten lite kan jag känna. Om man tycker att Sverige har en lång väg att gå så ska vi inte ens prata om Japan…

Fast och andra sidan så har de en större acceptans här kring mycket som hemma skulle räkans som tabu för “manligheten”. Det handlar alltså inte om att de är mer öppensinnade utan att de har en annan syn på vad som är manligt och kvinnligt helt enkelt. De har inte samma typ av bodybuilder-snubbe-ideal, förmodligen för att de inte har förutsättningarna.
IMG_6314.JPG
Deras manliga ideal kan nog framstå som feminint i västvärlden men tyvärr så betyder inte det att japaner är feministiska. Snarare tvärt om, hur konstigt det än kan verka. Det uppstår en illusion av att det skulle vara så eftersom vi finner dem väldigt androgyna i många fall. Detta är alltså bara en kulturskillnad!

Men tänker inte gå in på det mer som sagt. I alla fall inte just nu.
Ville bara upplysa lite kort. Kanske krossade någons bild av landet nu men det är ändå något jag tycker ät viktigt att förmedla till er läsare eftersom många av er har ett starkt intresse av Japan och vill flytta hit.
Ni bör ha vetskap om vad ni ger er in på!

Avslutar med en glad herre som jag hittade. Han påminner lite om RAY tycker jag!
IMG_6429.JPG