Det känns verkligen som att tiden har gått alldeles för fort här. Kommer att sakna alla så sjukt mycket. Några av mina absolut närmaste bor i Finland, och även om det inte är mer än en timme med flyg så är det sällan man bara kan resa hit utan förvarning. Önskar att jag kunde stanna längre.. eller flytta dem närmare mig, men planerar redan att försöka åka tillbaka snart! Annars tvingar jag dem att komma till mig!
20130927-190111.jpg
En bild på mig och min baby, Tanja

Det här är vad jag gör nu – Spenderar sista timmen i Finland på flygplatsen, njuter av första måltiden idag samt gratis wi-fi och eluttag. Kunde varit värre alltså.

20130927-184719.jpg
20130927-184729.jpg

Du vet att du är i Finland när…
20130927-185429.jpg

Mitt paradis! Jag vill köpa ALLT! När jag har råd ska jag införskaffa en hel servis med Mumin! Vill ha badlakan och sängkläder och prydnader också.
För er som inte visste det så fullkomligt älskar jag Mumin. Hela min tidiga barndom bestod av filmserien tillsammans med Astrid Lindgren och de gamla Disney klassikerna. Så mycket nostalgi..
Men tyvärr så finns det inte pengar att skämma bort mig själv med sådant nu. Det får vänta, men en vacker dag så!
20130927-190144.jpg

Heihei Suomi! Toivottavasti näemme taas pian!

5,170 Replies to “Himlen för en mumin-fantast”

 1. Åh, älskar dom där mumin-samlar-muggarna! Även fast jag bara har den med hattifnattarna, FÖR DOM ÄR BÄST!

  1. Minns hattifnattarna 😀 De va creepy… Som små spöken.
   Och Morran va också läskig.
   Snusmumriken var gullig 😀

 2. MUMIN❤ jag älskar mumin, vi har typ 20 st muminmuggar! Har du läst “vem ska trösta knyttet” som också är av tove?? Den är jättesorglig men jättebra!!❤❤❤

 3. Åh Mumintrollen, jag var rädd för den där häxan i serien haha. Men jag har aldrig varit ett fan av Mumin men däremot var Nalle Puh min absolut största idol när jag var liten. Tycker fortfarande om honom, vem kan motstå honom lixom? Hoppas du hade det bra i Finland! :*3

 4. Hoppas du får träffa dina vänner snart igen, det är ju ändå tur att Finland är såpass nära. Tanja är en väldigt vacker kvinna. Och så otroligt duktig på makeup, jag följer sugarpill på insta och där är hon ju med lite då o då. Och, ni är väldigt fina tillsammans! 🙂 Håller med, det finns så mycket fina muminsaker. Du får väl skriva upp det på din önskelista. Det är ju snart jul 🙂

 5. Mumin!! Nostalgi minnen! ^_^
  Finland, ett land jag ser upp till. Så många trevliga människor där. Ska dit till Finland i november till ett konvent med Hopeanuoli (Silver Fang) tema. ^_^

 6. Älskar Mumin <3
  Fin bild på dig och Tanja! Har precis sett Inglorious, love it! Bra låt och cool video. Bra jobbat!

 7. vi har tre handukar med mumin och typ tio muggar. och jag har en typ tårtservis med mumin bilder… blir du lite avundsjuk eller? när jag börja gilla dig hade jag ingen aning om att du gillar Finland, men nu när jag vet tycker jag ännu mer om dig♥ (det finns så många som under skattar fina Finland)

 8. Så fina är ni! Fint att höra att du haft det bra, hoho. Alltid tråkigt att skiljas åt ju. </3 Har bara varit i Finland en gång, skulle vara kul att åka dit igen!
  Mumin är ju lite söt, hehe

Comments are closed.