There will always be someone who doesn’t like you.

Jag har nog aldrig varit med om så mycket drama under en och samma vecka. Det va länge sedan jag mådde så fruktansvärt dåligt och framför allt kände mig så fruktansvärt dålig.
Det kändes då som att ingenting jag gör blir eller uppfattas rätt. Man försöker bara göra någonting bra men det fungerar liksom inte, sen blir man arg, ledsen och frustrerad över att ingenting går som man vill och då blir allting bara ännu värre….

Jag är ganska säker på att många som läser nu kan känna igen sig.
Har fått mycket tid till att grubbla och tänka över hela situationen. Anledningen till att jag tar upp det här officiellt och det jag vill komma fram till är att jag faktiskt insåg någonting väldigt viktigt idag. Ur allt drama som cirkulerat kring mig den här veckan så kom jag fram till någonting som man har hört så många gånger utan att riktigt låta det sjunka in. Det känns på något sätt revolutionerande för min del:

Man kan verkligen inte vara omtyckt av alla.

Låter ganska självklart, men låt mig utveckla..
Jag anstränger mig alltid och försöker gå folk till mötes. Även de människor som jag verkligen inte klickar med på alla plan gör jag mitt yttersta för att komma överens med – för allas skull, för att jag vet att alla har sina problem och sitt bagage, och istället för att döma dem för deras agerande så lär jag mig hur de fungerar och försöker att uppskatta deras fina sidor istället.
Jag är väl medveten om att det är en fin egenskap på många sätt. En egenskap som gör mig till en rik människa, men jag har också insett att det i många fall kan vara en gigantisk energibov och framför allt ensidigt.
Personligen så kan jag ha kul med och anpassa mig (till en viss gräns) efter alla typer av individer, men det betyder inte att de klarar av mig. När man inte möter varandra på mitten så är det inte möjligt att ha en relation, och det lärde jag mig idag.

Jag är både stormig, intensiv och känslosam. Vet att jag ofta uppfattas helt fel av nya bekanta som inte tagit sig tiden att förstå mig och då är det såklart upplagt för konflikter. Samtidigt så är jag en otroligt lojal vän som kan bidra med mycket positivt rent generellt. Gör jag andra upprörda så kan min hetsiga attityd lätt missuppfattas som arg och egocentrisk när jag i själva verket förtvivlat försöker att rätta till missförståndet och få motparten att förstå och inte må dåligt.

Jag lärde mig idag att mina ansträngningar va förgäves och även att inte se det som ett misslyckande. Det simpla faktum gör mig inte till en dålig människa.
Vi fungerar helt enkelt inte ihop.
Kan jag inte göra någon annan lycklig genom att vara just mig själv så tänker jag inte ödsla varken tid eller känslor. Det är ingen förlust att förlora någon som man kämpat för att tillfredsställa men inte lyckats. Istället för att ta åt mig och bli ledsen över personens åsikter så kommer jag i fortsättningen att glädjas över alla som jag faktiskt har kring mig som älskar och respekterar mig för den jag är, med alla mina sidor inräknade.

There will always be someone who doesn’t like you.
Live for the people who appreciate and love you, not for those who do not.