Posted by on March 12, 2014

Jag har nog aldrig varit med om så mycket drama under en och samma vecka. Det va länge sedan jag mådde så fruktansvärt dåligt och framför allt kände mig så fruktansvärt dålig.
Det kändes då som att ingenting jag gör blir eller uppfattas rätt. Man försöker bara göra någonting bra men det fungerar liksom inte, sen blir man arg, ledsen och frustrerad över att ingenting går som man vill och då blir allting bara ännu värre….

Jag är ganska säker på att många som läser nu kan känna igen sig.
Har fått mycket tid till att grubbla och tänka över hela situationen. Anledningen till att jag tar upp det här officiellt och det jag vill komma fram till är att jag faktiskt insåg någonting väldigt viktigt idag. Ur allt drama som cirkulerat kring mig den här veckan så kom jag fram till någonting som man har hört så många gånger utan att riktigt låta det sjunka in. Det känns på något sätt revolutionerande för min del:

Man kan verkligen inte vara omtyckt av alla.

Låter ganska självklart, men låt mig utveckla..
Jag anstränger mig alltid och försöker gå folk till mötes. Även de människor som jag verkligen inte klickar med på alla plan gör jag mitt yttersta för att komma överens med – för allas skull, för att jag vet att alla har sina problem och sitt bagage, och istället för att döma dem för deras agerande så lär jag mig hur de fungerar och försöker att uppskatta deras fina sidor istället.
Jag är väl medveten om att det är en fin egenskap på många sätt. En egenskap som gör mig till en rik människa, men jag har också insett att det i många fall kan vara en gigantisk energibov och framför allt ensidigt.
Personligen så kan jag ha kul med och anpassa mig (till en viss gräns) efter alla typer av individer, men det betyder inte att de klarar av mig. När man inte möter varandra på mitten så är det inte möjligt att ha en relation, och det lärde jag mig idag.

Jag är både stormig, intensiv och känslosam. Vet att jag ofta uppfattas helt fel av nya bekanta som inte tagit sig tiden att förstå mig och då är det såklart upplagt för konflikter. Samtidigt så är jag en otroligt lojal vän som kan bidra med mycket positivt rent generellt. Gör jag andra upprörda så kan min hetsiga attityd lätt missuppfattas som arg och egocentrisk när jag i själva verket förtvivlat försöker att rätta till missförståndet och få motparten att förstå och inte må dåligt.

Jag lärde mig idag att mina ansträngningar va förgäves och även att inte se det som ett misslyckande. Det simpla faktum gör mig inte till en dålig människa.
Vi fungerar helt enkelt inte ihop.
Kan jag inte göra någon annan lycklig genom att vara just mig själv så tänker jag inte ödsla varken tid eller känslor. Det är ingen förlust att förlora någon som man kämpat för att tillfredsställa men inte lyckats. Istället för att ta åt mig och bli ledsen över personens åsikter så kommer jag i fortsättningen att glädjas över alla som jag faktiskt har kring mig som älskar och respekterar mig för den jag är, med alla mina sidor inräknade.

There will always be someone who doesn’t like you.
Live for the people who appreciate and love you, not for those who do not.

Posted in: Everyday ordinary
 1. Erica
  March 12, 2014

  Känner så väl igen det där.
  Som du sa så kan man inte vara omtyckt av alla.
  Det hade jag stora problem med när jag var yngre.
  Var så rädd för att bli illa omtyckt.
  Jag är som jag är,och kan jag inte bli accepterad för det så anser jag att det inte är mitt problem.
  Jag är aldrig elak med någon om inte någon är det mot mig först.
  Har ända sedan jag var liten haft problem med mitt hetsiga humör,men det blir bara bättre och bättre ju äldre ja blir.

 2. ☆~Nicki~☆
  March 12, 2014

  Känner igen mig själv väldigt väl i det du skriver.
  Var basically L I V R Ä D D att folk skulle tycka illa om mig för typ 2 år sen. Jag gjorde allt jag kunde för att reda ut bråk mellan mig och någon. En gång försökte jag tillfredsställa två människor som jag trodde var mina vänner, men det slutade med att de lurat mig att köpa saker till dem för sammanlagt 1000 kronor.
  Idag är jag väldigt noga med att se ifall det funkar mellan mig och någon.

  Och nej, man kan verkligen inte vara älskad av alla~

 3. ℳαɳɗiʑʑ
  March 12, 2014

  Känner igen mig i det du skrev…

 4. sw.
  March 12, 2014

  Befinner mig i en sådan situation atm, haha. Suger. Vet att man inte kan vara omtyckt av alla, men känner att det är en aning svårt att acceptera. Försöker ändå, fastän det i slutändan bara orsakar mig smärta.

 5. Cilla Öhrnell
  March 12, 2014

  Känner igen mig i det du skriver. Men fortsätt vara den du är! Du skänker så mycket glädje till så många!

 6. en kakjävel
  March 12, 2014

  Så sant, jag försöker alltkd vara trevlig mot alla men när dom inte gör det tillbaks ser inte jag varför jag ska anstränga mig för att vara det. Är jätteglad att jag har så pass många runt omkring mig som älskar mig för dwn jag är.♥♥♥

 7. en kakjävel
  March 12, 2014

  Btw kommer kerbera spela i Sundsvall??? Hörde det från min kompis??

 8. Catarina Ekman
  March 12, 2014

  Inte roligt att höra att du mått så dåligt. Jag tycker att det är en fin egenskap du har att kunna komma fram till att släpa taget om de människor som tar mer än de ger. Det är starkt. Du är omgiven av många människor som ger dig styrka och kärlek❤ man passar inte ihop med alla, så är det bara!Mend vissa kan man ändå ha en relation till, andra inte alls. Man kan inte vara alla till lags, då hade man tagit slut på sig själv.
  Lägg din styrka och energi på dom som ger dig detsamma tillbaka!
  Kramisar/C

 9. Linnéaリンネア -Tora虎-
  March 12, 2014

  Känner igen mig för väl…
  *kram*

 10. meeaa
  March 12, 2014

  Inte så roligt att du mått dåligt, däremot väldigt bra att du kan skriva av dig o hitta lösningar. Jag tycker du e väldigt smart, och att du verkar som en väldigt omtänksam person. Fortsätt att vara du, det kommer du långt på och då kommer du hitta andra unika människor som tycker om dig! Kramar till dig!

 11. Hanniball
  March 12, 2014

  Åh du, jag förstår precis! Känns som att alla hatar mig. Minsta lilla sak misstolkas på värsta sätt dessa dar…
  Det blir bättre fina du! Allt har sin tid, plötsligt är man igång igen med lyckan där! Försök fokusera på annat, gör något du gillar! Kram ❤
  p.s. Ritade dig på bildlektionen, candyman bilden där du slickar på en klubba ^~^ älskar din mångsidighet! Varför tycker jag så mycket om att rita av dig för? Jo, för du är så otroligt fin och vacker! Det finns fler jag tycker är fina och vackra såklart, men det är något speciellt med dig, för det är alltid dig jag vill rita (:

 12. dawnofdreams
  March 12, 2014

  Bra och tänkvärt inlägg.. 🙂
  Jag känner igen mig mkt i hur du beskriver dig själv…

  Du är fin och bra som du är… <3

 13. namnlöspgadåligfantasi
  March 13, 2014

  Texter som denna är bara en av alla anledningar att du är min förebild. Känner igen mig även jag, och här satte du ord på vissa känslor jag inte kunnat uttrycka innan. Tack. Du är så bra, jag tror på dig. <3

 14. Sofie Ottestig
  March 13, 2014

  Känner igen mig så otroligt mycket…….

  Jag försöker alltid att anstränga mig till 110% för att jag och alla människor runt om kring mig ska fungera bra tillsammans även om jag vet att det kanske inte kommer att funka felfritt på alla plan. Blir så sjukt frustrerad och ledsen då jag inte får något tillbaka, då det enda jag gör är att försöka göra det bra för alla omkring mig. Har genom åren dock insett att alla faktiskt inte acceptera en och försöka se de bra sidorna hos en person istället för dom mindre bra.

  Du sätter verkligen ord på känslor som jag aldrig hade kunnat uttrycka med egna ord. Detta är bara en utav de många anledningar till varför du är en utav mina förebilder <3 Kom ihåg att vad som än händer så finns vi fans här för dig och vi accepterar dig precis så som du är <3

 15. Sam Nintendoparty
  March 13, 2014

  Känner igen mig jag med. Det är så lätt att bli omringad och instängd i allting, svårt att ta sig ur det. Så lätt att försöka ändra på sig för mycket men allt bara blir fel tillslut. Men man fungerar ju helt enkelt inte med alla människor, men man har de man fungerar med och man tycker om/älskar varandra för den man är.

 16. Sakura
  March 14, 2014

  Känner igen mig, kram till världens bästa, starkaste förebild♡ tack för allt SEIKE ♡

 17. Janet Patterson
  March 16, 2014

  Sometimes people can waste their whole life worrying about other people’s opinions of them.. I’ve never met you so my opinion’s of you come purely from the parts of your life/thoughts which you share with us..

  I think the very first time I saw anything about you was a picture with your sister’s cat when it had to go to sleep and you took it. This immediately showed that you seemed to be a very caring, thoughtful, sensitive and emotional person. Over the months you have also added respectful, driven, amusing and insanely honest to that list.

  I have noticed you can be a little volatile and intense on occasion, but that then adds passionate to the others.

  None of this though should mean anything to you, you’re well aware that you always try to be the best person you can be. If this isn’t good enough for some people now, they will realise somewhere down the road that they’ve made a huge mistake not accepting you in their life just as you are.

  Putting aside all your fans who adore you, you also seem to have a close family and some very true friends. This obviously means you musn’t be as hard to get along with as you think. xx

 18. ♡Sofia♡
  March 17, 2014

  Fint skrivet, och väldigt sant. Ibland måste man helt enkelt släppa taget och inse att man inte funkar med vissa människor. Framför allt måste man, precis som du säger, inse att det faktiskt inte automatiskt betyder att man är en dålig människa. Heja dig! 🙂

 19. Emilia
  March 17, 2014

  Finaste du, jag förstår verkligen hur du tänker, och jag känner ofta samma sak, så detta blogginlägget fick mig verkligen att tänka på saken ännu mer, på ett positivt sätt 🙂
  Jag känner igen mig så i hur du beskriver dig själv. Jag är oxå sån, försöker vara så snäll som möjligt mot alla personer jag möter även om jag kanske inte tycker att personen är speciellt trevlig av sig själv.
  När jag träffade dig så upplevde jag dig som en riktigt varm och snäll människa 🙂 jag uppskattar verkligen allt du gör och du betyder mycket för mig <3 jag ser verkligen framemot att träffa dig på vårskrik i vår <3

 20. Emmy
  March 18, 2014

  Du ska veta att du är helt jäkla underbar som du är! Det är fantastiskt att du försöker komma överens med alla och du ska inte bli ledsen över att det inte alltid klickar. Vi är tusentals människor som älskar dig och dom som inte respekterar den du är går du inget miste om, det är dom som går miste om dig!<3 Kram

 21. CUTElittleMONSTER
  March 21, 2014

  Det där behövde jag nu känner jag
  “han” gav mig inte så mycket som jag gav honom.

 22. Louise
  March 29, 2014

  Jättebra skrivet. Skrev av de 2 sista raderna och tejpade upp på min vägg som jag gjort med dina andra quotes. 🙂