Gott Nytt 2014

Såhär dagen efter nyår så börjar man fundera över det gångna året, hur mycket som hände och förändrades under ett de 365 dagarna och ifall 2014 kommer att bli lika drastiskt och revolutionerande.

Som de flesta andra dagar här i Thailand så åt vi mat tillsammans, familjen och släkten. Någon timme före midnatt så satte jag mig ner i en solstol, lyssnade på havet och såg på när man skickade upp lyktor från stranden. Vi firade på samma plats som förra året, och det fick mig att tänka en hel del kring allt som hänt sedan dess. Satt och filosoferade fram till tolvslaget då jag pussade och kramades med alla som va på plats. Någon timme senare så åkte jag hem. Min nyårsafton var med andra ord nykter och väldigt lugn. Har aldrig varit en person som festar loss, förutom när jag festar loss. Då jävlar festar jag loss!
Men inte igår. Igår så va det en kväll fylld av funderingar med omväxlande kaos då jag var tvungen att springa runt och hålla reda på en full syster och en ännu fullare kusin. Men detaljer kring detta utelämnas. Fniss.

Jag har tre nyårslöften. Det ena är mest för er läsare, och det är att lägga ner lite mer tid och engagemang på bloggen. Vet att den lätt skulle kunna bli så sjukt mycket bättre om jag bara ansträngde mig lite mer. Tycker att det är roligt så det ska nog inte bli några problem! Mest svårt att hitta tiden egentligen.
Mitt andra löfte är för mig själv enbart. Att innan årets slut ha en kropp som jag känner mig nöjd med. Det kanske låter överdrivet och de flesta skulle påstå att jag är fin som jag är, men jag vill själv tycka om vad jag ser i spegeln och kommer inte att ge mig förrän jag uppår ett resultat som är både hälsosamt och snyggt. Inga svältdieter eller onyttiga ideal kommer att ligga bakom, så oroa er inte för den saken.
Tredje är det allra viktigaste, och det är att jag ska vara framgångsrik med allt jag tagit för mig. Vill kunna se tillbaka och känna att jag uppnått bästa möjliga scenario i alla lägen. Kerbera är en stor prioritering. Även mitt klädmärke. Alla andra projekt kommer att drivas minst lika hårt. Det kommer att vara ett år fyllt av ambition och fokus – fokus på rätt ställe, vilket innebär att en del saker behöver väljas bort. Tyvärr.
Detta är alltså ett löfte och inte en önskan.

Allmänna tankar kring min framtid och rollen jag har i mitt liv..
Även fast jag alltid kommer att vara ett barn som levt länge och lärt sig att ta ansvar så måste jag respektera att jag i samhällets ögon är vuxen och kommer att behandlas därefter. Det finns inte en chans att jag rättar mig efter några ideal annat än mina egna, men det betyder inte heller att jag måste ställa mig utanför. Jag är ingen rebell på det sättet. Skulle snarare kalla mig en en galen vetenskapsman.
Spelar man inte efter reglerna så får man vara smart och hitta sitt eget sätt att spela på. Det finns en väg som man kan gå, och sedan finns det vägar runt den vägen som jag tycker passar mig bättre, även om jag uppnår samma resultat i slutändan. De där vägarna är lite svåra att urskilja och de flesta skulle inte ens komma på tanken, men det är det som gör mig unik. Jag går min egen väg och lyckas eftersom jag ser saker på ett sätt som andra är blinda för. Därför tror jag att jag har mycket att ge människor runt omkring mig. Jag är glad att ni har valt att slå följe med mig på vår lilla resa. Låt det kommande året bli det bästa hittills!

Nu skriver jag sådär kryptiskt igen så att ingen fattar, men ni är välkomna att tolka fritt! Om mina ord ger er någonting så är jag glad, annars så får jag ursäkta för förvirringen och bjuda er på en underbart vacker bild på min syster ifrån gårdagen som en tafatt kompensation. (Detta var alltså innan allting spårade.)
20140102-031507.jpg