Här i Thailand så är klockan närmare sju på morgonen och firandet är över. Det va en trevlig kväll igår ihop med släkten och det i särklass godaste julbord jag någonsin varit på.
Folk hemma i Sverige försöker lite tafatt med att göra mig avundsjuk genom att skicka “julstämningsbilder” vilket misslyckas så brutalt.

Här har nu något att avundas:
20131225-064959.jpg
20131225-065010.jpg
Ser inte mycket ut för världen, men att thailändare kan laga mat är det inget tvivel om! Läskigt när de gör bättre svensk mat än vi själva..

När vi satt där så hittade vi en liten kattunge som tydligen blivit lämnad på gatan utav någon som tröttnat. Han va så hungrig och ledsen och gick och tryckte sig mot oss hela tiden. Helt sjukt gosig och söt. Vi blev förälskade och bestämde oss för att ta hem honom till vårt hus så att han åtminstone slapp vara ute själv. Det är inte helt ovanligt att vildhundar biter ihjäl katter, och en så liten unge som den här skulle gå åt på en sekund.
Han har sovit hela natten vid min sida och just nu ligger han på min bröstkorg.
Har aldrig i mitt liv träffat en keligare katt. Han spinner hela tiden och ligger verkligen och trycker sig mot mig. Mamma är så kär i honom att hon nästan är beredd att betala vad det kostar att få hem honom till Sverige.

20131225-070000.jpg
20131225-070127.jpg
Så mycket kärlek i en så liten kropp…

Vi får se hur vi gör. Man kan lämna in katter här till olika ställen som jobbar med att ta hand om dem och hitta bra hem, men jag skulle verkligen göra vad som helst för att få behålla honom.
Hur som helst så ska vi åka till veterinären och kolla upp honom så att han mår bra och är frisk, men han verkar mer än kry. Speciellt nu när han får sova bredvid mig i en varm säng.

OBS! Skulle uppskatta om ingen kom och tjatade om sjukdomar och att jag borde vara försiktig. Kunde verkligen inte bry mig mindre 🙂

8,657 Replies to “God jul allihopa!”

 1. Asså kattungen är så sjukt gullig, åh <33
  Hittade också en kattunge utanför mina morföräldrars hus.. Vi tog in den och åkte till veterinären. Sorgligt nog, överlevde den inte mer än en vecka efteråt..
  Dock fick vi mycket tid att kela med den och gosa.. Fy så jag saknar katten.

  Det här är en av många anledningar varför jag verkligen tycker om dig, Seike. Du är så omtänksam mot alla.
  Känns så jävla bra att säga att du är min idol. Du är finast både på insidan och utsidan~

 2. Detta värmer något så otroligt i mitt hjärta!
  Har själv tagit in katter i huset och den senast var för 4 år sedan. En helsvart katt och han är den mest kelna katt jag har.
  Men det har inte kostat mig flera tusen för att ta in honom i familjen så om ni gör det mot den katten, så kommer jag se upp och älska din familj även om jag inte känner dem.

  Egentligen så blir jag glad vad ni än gör bara ni inte släpper ut den igen på gatan ( vilket jag inte tror ni gör).
  Wall of text! Sorry, blir så när jag skriver om katter.

 3. Gud så gullig kattunge!! Jag skulle göra likadant om jag var du..hoppas allt går bra med han/hon 🙂

 4. Nawww vad gulligt! Blir sugen på att åka dit själv och rädda katter!
  40tusen,… De är ett dyrt kilopris. Men de kan de ju lätt vara värt! C:

 5. Jäkla vad med mat!! Svenskarna borde ju vara mkt bättre på Jul bord. Jag va i alla fall på jul firande med god mat, min fd svägerska/svåger är duktiga.
  Kisen är jätte söt med stora öron:) förstår att den är lycklig, har förmodligen aldrig fått ligga och kela och känna närhet. Är säker på att ni gör det bästa för lille kis ungen

 6. awwe. Så söt liten kisse. För några år sedan så hade vi en katt som började bo hos oss. Hon var vit med lusbruna och svarta fläckar. Min lillebror som hittade den döpte den till Kompis. Hon stack in i vårt hus flera gånger. Vi tog inte hand om henne, det kan verka taskigt men vi var inte redo för en katt just då. Min lillasyster var 1 tror jag. Vi behövde ändra om vårt levnads sätt då vi var 4 barn istället för 3. Det var en stor förändring, framför allt för mig och min 11 minuter äldre bror som bott med bara mamma och pappa i 7 år. Vi gav henne vatten på vintern och gjorde ett vindskydd av en barnvagn och en massa gamla kuddar som legat och skräpat i garaget. Nu har jag inte sett henne på flera år så jag tror hon blev avlivad.

  Folk tycker jag är konstig som gillar dig och din musik så mycket som jag gör. Men detta är verkligen varför. Du bryr dig om allt i din närhet och du vet hur man får ett leende på andras ansikten. För någon vecka sedan så chattade vi och jag hade en riktig skitdag men när jag satt och snackade med dig så allt det snälla du sa gjorde den dagen 1000 gånger bättre. 🙂 <3 God jul Seike.

 7. GUD VILKEN SÖT KATT!!!! Kattungar är det sötaste som finns skulle inte heller kunna stå emot den där sötnosen!!❤❤❤

 8. Påminner mig om när jag hittade min Mysan för 3 ½ år sedan på KalmarTravet. Hon var mager och full av fästingar och omkring året gissade vi på. Då var hon otroligt kelig, och kunde inte får nog av kärlek (eller mat). Nu dock är hon en mamma och har två vuxna ungar kvar hemma på 1½ år och är kastrerad och lever lycklig som utekatt.

  Vart i Thailand en gång 1995. Men kommer fortfarande ihåg att de kunde göra sån god mat! ^_^

 9. Fucks sake, bro! Ofta du är i Mae Phim? Inte illa, själv jobbar man på Thailand Places som mer eller mindre ligger granned med buffalo bill.

 10. Fucks sake! Ofta du befinner dig i samma del av thailand som jag, om du nu käkade julbord på buffalo bill som mer eller mindre ligger granne där jag jobbar. Och helt klart borde ni ta med katten, så jävla många stackars djur som behöver hem – speciellt om du/ni har råd med flygresan för ett djur och karantän osv.

Comments are closed.