Posted by on January 27, 2015

Klockan är 8 hemma i Sverige och 16 här, och både Facebook och Instagram ligger nere av okänd anledning.
Båda apparna är ägda av samma företag så det måste vara kopplat till deras servrar på något vis. Lite spännande faktiskt.
Aftonbladet skrev om detta för typ 20 min sedan. Så galet att människor världen över är såpass uppkopplade och beroende av sina accounts, jag själv inkluderat. Rätt sjukt egentligen? Vi lever verkligen ut större delen av våra liv genom internet.
I historieböckerna så blir den här tidsepoken känt som teknik-åldern eller vad de nu väljer att kalla det.

IMG_3085.JPG
Igår så va jag ute med trummisen och sångaren från bandet THE KIDDIE. De är ett välkänt visual kei band som tyvärr ska splittras nu om ungefär två månader. Tråkigt! Önskar att jag hade kunnat komma och se dem live innan. Inte haft chansen tidigare.

Fick deras senaste album av dem. Ligger och lyssnar på det just nu faktiskt. Riktigt bra!
IMG_3088.JPG
IMG_3089.JPG

Nu verkar både Facebook och Instagram vara tillbaka! Grymt!
Namnet på det här inlägget blir lite missvisande nu, men orkar inte ändra haha..
Verkar enligt Aftonbladet i alla fall eventuellt ha varit någon form av hackergrupp som fjantat sig. Kommer aldrig att förstå mig på sådant. Kan de hacka så gör något vettigt av det istället för att hävda sin “makt” och “kontroll” genom att förstöra för andra.

Vad tror NI skulle hända om HELA internet bara la ner och hur skulle du reagera och hantera det?

Posted in: Everyday ordinary
 1. Anna Röd - ★ Nörd & Filmskapare ★
  January 27, 2015

  Känner mig lite stolt att jag inte ens märkt det :D! Men för typ 2 somrar sedan kommer jag ihåg att jag typ fick panik när instagram låg nere i typ 2 dagar haha.

 2. Jag
  January 27, 2015

  Jag märkte det inte heller faktiskt!
  Om hela internet skulle lägga ner skulle människor förmodligen gå ut på gatorna och bränna ner saker som att det var jordens undergång… c;

 3. Amanda
  January 27, 2015

  Om internet skulle sluta fungera skulle jag inte kunna hålla kontakten med min bästa vän som bor i Polen sen ett och ett halvt år sen och då skulle jag förmodligen inte orka leva