Har spenderat hela dagen med katten, solat och tränat lite. Ska försöka hålla igång så mycket som orken tillåter. Vill verkligen kämpa för att få en kropp som jag kan känna mig nöjd med. Tyvärr så är jag lite väl förtjust i mat som inte underlättar den processen.. Svårt att inte äta mycket sådant när man är här också. Seafood är något av det bästa jag vet, och sådant har de mycket av. Inte för att det är en bov i dramat precis, men det är mer allt som man äter till den typen av mat.

Nåväl.. Det är tjafs i familjen om katten. Pappa tycker absolut inte att vi ska ta den till Sverige. Han vill att vi försöker hitta någon här som kan ta hand om honom istället, men jag litar fan inte på någon här… Farmor tycker att det är vansinne. Mamma är opartisk men kommer låta sig övertalas av pappa för att hon inte orkar tjafsa, syrran är på min sida och jag har suttit hela dagen och läst på om hur man gör för att ta hem ett djur härifrån. Blev rätt kass stämning måste jag vara ärlig och säga, och varför skriver jag ut det i bloggen? Jo, för att jag vill ha hjälp av er med lite åsikter. Känner mig kluven och ledsen..

20131225-182414.jpg

Domyoji har kommit hit och är här ett par dagar så nu ska vi ut och äta!

10,295 Replies to “Att ta hem en katt”

 1. Jag vet ju inte vilka regler som gäller. Men om du vill, så kämpa och försök få hem den. Jag hade gjort samma sak. Min man skulle självklart opponera sig. Men jag skulle ändå göra det. Lycka till!

 2. Åh,vad fint.
  Nu blev jag rörd.
  Eftersom du känner så starkt för denna katt så tycker jag absolut att ni ska ta hem den.
  Jag skulle bli tokig om jag hade varit i samma situation och blivit tvingad att lämna djuret i fråga.
  Du blev förmodligen inte klokare på detta.
  Men hoppas av hela mitt hjärta att katten får komma till Sverige.
  Så hoppas det löser sig till det bättre.

 3. Såklart ni borde ta hem den lilla katten. Stackarn behöver ett hem och man vet aldrig vad som händer med den om ni lämnar kvar den. Det spelar ingen roll om den kanske får ett hem i Thailand nu, för den nya ägaren kommer kanske slänga ut den. Då får den vara ensam på gatorna igen. Man vill ju inte att en katt ska bli lämnad där för att sen kanske bli mat åt hundar osv. Jag tycker verkligen ni borde ta med stackaren hem. Katten behöver ett tryggt hem. Det är inte värt att lämna den där.

 4. Vill du ha hem honom så tycker jag att du ska stå på dig, för risken finns att han åker ut på gatan igen ifall ni låter någon där ta hand om honom, för det finns ett sådant överflöd av katter att det inte går att ta hand om alla. Det är bättre att ta hem honom nu medan han är ung, för det är större chans att andra katter i hemmet accepterar honom då. Han har lika stor rätt till kärlek som vi människor, och han har onekligen tytt sig till er.
  Jag tycker hur som helst att du ska kämpa för hans liv, för hans välmående, för alla är värda en chans. Jag förstår att det skulle kosta mycket pengar, men det är ändå ett liv ni räddar, ett liv som kommer att älska er ovillkorligt så länge han lever.

  Hade jag haft råd så hade jag omedelbart skickat ett bidrag till er för att hjälpa er att ta hem honom, för det bästa liv han kan få, är hos dig, Seike.

 5. Jag vet inte heller om lagar o så om att ta hen djur. Men jag känner med dig och ni två verkar ha hittat varandra så kämpa för det du tror på♡ var inte ledsen o kluven “/ *kramar om o stryker med handen genom ditt hår*

 6. Hmm,.. Om man verkligen känner att man vill ha hem honom så kanske det är just de som är rätt att göra? Vet dock inte varför din pappa inte vill ha hem honom om de är för att de är för dyrt eller att han inte vill ha en katt.

  Men håller tummarna för att du får hem honom som du vill! C: Annars så hoppas jag att ni hittar ett väldigt bra hem åt honom.

 7. Du är en underbar människa att du bryr dig om djuren ^^, jag satt en evighet med detta , och fick svar av en kompis, önskar dig lycka till med det och hoppas du får hem Domoyoji ^^

 8. Du är en underbar människa att du bryr dig om djuren ^^, jag satt en evighet med detta , och fick svar av en kompis, önskar dig lycka till med det och hoppas du får hem Domoyoji ^^
  http://imgur.com/q9iWXf0

 9. Det är krångligt att importera djur. Även de ifrån Europa. Det bästa vore nog att hitta någon som kan ta hand om den i Thailand, det är otroligt påfrestande för ett djur att transporteras så långt. Sedan vet man aldrig om djuret blir överstressad och klarar resan.

  OM ni nu tänker ta hem den, så kolla upp olika parasiter redan i Thailand. Giardia och Tritrichomonas foetus har Sverige fått stora problem nu i och med importeringen utav katter blivit populärt. Sedan måste de sitta i karantän innan de får komma in i Sverige och då är dem där i några veckor till månader.
  Får ni hem katten så kolla in sva.se, där finns många tips som kan hjälpa ur hälsoaspekt och vad man bör tänka på. Då måste ni när ni kommer hem att direkt börja testa katten för alla parasiter som finns som de i Thailand inte sett i prover eller kunnat behandla.
  Och viktigaste: Ni _måste_ hålla katten i karantän i minst 2 månader från andra djur så att det inte finns risk för parasiter, mask eller annat främmande när den väl är i Sverige. Många gör misstaget här och introducerar dem direkt med andra katterna och sjukdomar och dödsfall sker.

  Man måste göra flera tester för att vara 100% säker på att den är negativ, och det är rätt dyrt att testa dessa hos SVA, men det är ett måste egentligen. För drabbas du av dessa två (giardia & t. foetus) så kan du stå där med tusentals kronor i vetvård, medicin (som är cancerframkallande) och man måste sanera varje dag med allt som kommer i kontakt med kattens saliv, svett, kiss och bajs och finns det andra katter i samma hem så måste man också kolla dem ev. behandla dem med. Då måste man separera alla katter så de inte återsmittar varandra.

  Det är ett sätt att se det mer ur realtistisk synpunkt runt importering, självklart ta hem katten om ni/du känner det inte verkligen finns någon som kan hjälpa i Thailand.
  Men då måste ni också lägga planer för när ni kommer hem och göra allt som det går för att det går bra för den hemma i Sverige och att andra katter inte drabbas utav något p.g.a. om den bär något.

 10. Jag tycker att ni ska behålla katten. Om man kan hjälpa något djur till ett bättre liv, så tycker jag att man ska göra det. Jag och min familj har hjälpt 2 katter till ett bättre liv. Och man mår så himla bra när man har gjort det

 11. Du är en underbar person Seike som bryr dig om allt och alla! Om det inte är alldeles för dyrt och om inte Buta blir upprörd så tycker jag att ni borde ta med kissen hem.
  Men nu tycker jag att du ska ta och njuta av Thailand så löser sig nog allting!

 12. Jag tycker att ni ska ta hem katten om det är möjligt, men det finns mycket att tänka på. Som tidigare nämnts så måste man kolla mer än en gång för parasiter och den måste sitta i karantän. Sedan ska den vaccineras för en mängd olika sjukdomar, och man måste få papper på detta att visa upp när ni kommer till Sverige. Dessutom har jag för mig att katter och hundar måste ha ett eget pass, iaf om de kommer från utanför Norden.

 13. Jag tycker ni ska behålla honom. Han kommer att få ett mycket bättre liv i Sverige än i Thailand.

 14. Jag förstår att det är svårt att bestämma sig, man fäster sig så lätte vid ett djur. Men om jag ska se det som djurvårdare (vilket jag utbildar mig till och är färdigutbildad i maj) så skulle jag säja att du ska försöka hitta ett hem till katten i Thailand. Även om katten är frisk så kan den ta med sig virus som våra svenska katter inte är vana vid samtidigt som de svenska katterna kan ha virus som den här katten inte är van vid. Man ska hällst försöka att undvika “frakta/skicka” djur mellan olika länder så mycket som möjligt för att undvika spridning av smitta. Men självklart är det svårt när man fäster sig vid ett djur. Men se det som att det bästa för katten hade nog varit om den fick stanna i Thailand. <3

 15. Jag tycker också att ni ska beholla den lillen, så sant att det är jätte svårt att lita på någon i Thailand för man vet aldrig med dem.
  Det är förstoss svårt att bestämma något sånt här…
  Jag tycker alla katter på gatan skulle förtjäna ett bra hem, och den där katten skulle ha mycket bättre med dig som bryr om den lille stackaren. Den där katten är säkert jätte lycklig om den får dig som familj c:

 16. Känner så väl igen det där, har också väldigt lätt att fästa mig vid djur och det känns som om hela världen skulle rasa samman om man inte får ta dem med sig hem och rädda dem. Det gör ont i hjärtat bara av tanken på att lämna ett oskyldigt djur som man fäst sig så vid. Jag hoppas att det löser sig för lilla katten, han var verkligen underbart söt!
  Någon här skrev väldigt mycket bra information om vad man ska tänka på. Det är som sagt en väldigt lång och påfrestande resa för ett djur, även om han får ett bättre liv med dig hemma i Sverige. Tänk igenom det ordentligt och känns det fortfarande helt rätt så ta med honom hem <3
  Om det skulle vara att han stannar i Thailand, finns det inte möjlighet att han kan bo hos Michael (som räddar hundar)?
  Stor kram till dig, hoppas att det löser sig!

  1. Michael har flyttat ca 2-3 timmar därifrån och har för tillfället inte plats för fler djur 🙁 (har 6 hundar varav en handikappad)

   1. Aha, det var ju synd 🙁 Hoppas att det löser sig iaf, oavsett hur det blir <3
    Hoppas att du mår lite bättre och att resan går bra. Skönt att komma iväg till Thailand nu, vädret här är ju tristare än trist!

 17. Jag tycker du ska ta hem honom om du känner för det vännen! Bara Buta inte blir ilsken och det blir fight mellan katterna! Du är så snäll och har ett så varmt hjärta! Gör det som DU känner är rätt! Kram

 18. Ta med honom hem om du vill det. Förstår att du inte litar på någon där. Det är dyrt o.s.v. men han/hon verkar så gullig och hjälplös. Ger ni bort den kanske den råkar ut för samma sak igen för att de tröttnar på den.

  God jul och hoppas du har det bra i övrigt och att ni löser ert lilla bråk snart så att ni kan ha det lite jultrevligt i mellandagarna och så. 🙂 Ha det bra, Seike. <3

 19. som jag sa på facebook, jag blev bara överlycklig av att läsa att det finns nån mer än jag som skulle kunna göra vad som helst för djuren, så jag tycker absolut att om du kan så ta med den lille hem! nu har han vant sig vid er och det skulle bara göra katten illa att direkt mista den lilla trygghet han/hon fått. ett djur förstår ju inte varför nån finns där en stund och sen bara försvinner. om du kan, fixa veterinärvård för eventuella sjukdomar och kolla upp vad mer som krävs för att få ta med den hem, men om det inte går, se till att den hamnar på nåt annat tryggt ställe. men om jag vore du hade jag gjort allt för att få med mig skrutten hem, jag hade inte kunnat släppa den.

 20. Jag tycker det är super fint att du vill ta med den lille hem till Sverige, men det skall tänkas på att den först måste vara kvar länge i Thailand iom att den först skall få rabies spruta och sedan måste man vänta för att kolla om den har skapat antikroppar, annars måste man börja om proceduren.
  Sen misstänker jag att den måste sitta i karantän ett tag när den väl anlänt hit så gissar väl på att ni tidigast kan få hem den om 6 mmånader give or take.
  Så ni måste ändå fixa någon som kan ta hand om den i Thailand under tiden. Dessutom är risken att den inte funkar med andra katter om den har svultit innan, de lär sig liksom att slåss för maten på ett helt annat sätt än hemmafödda katter.

  Känner mig som en elak jävel och jag önskar jag kunde säga “ta hem den”, men jag tror det bästa alternativet är att försöka fixa ett hem åt den i Thailand.

 21. Det är synd att det blivit tjafs om den lilla katten ,-, Han förtjänar ett hem som alla andra katter, och jag håller med dig att man inte kan lita på så många… Men att importera en katt från Thailand kan vara jobbigt och dyrt eftersom den måste säkert ta massor med vaccinationer.. Katten kanske är för ung att transporteras så långt i en bur helt ensam.. Den kommer må dåligt.. Men det är tanken som räknas och det uppskattas att du tänker på den ;-; Skulle göra så mycket för att hjälpa katten jag med ,-,

 22. Önskar att det lätta svaret hade varit att ta hem katten, för jag älskar katter och det är så jobbigt att inte kunna hjälpa en katt som man fäst sig vid. Men tyvärr tror jag att det kan bli jobbigt för katten med den långa resan och sedan karantänen. Och dyrt med alla kringkostnader. Du känner ingen som bor där som du litar på och som gillar katter som kan ta hand om katten?

  1. Om ni inte lyckas få hem honom kanske någon vän /släkting i Thailand kan ta hand om honom? Då får han bo hos någon som du litar på samtidigt som du kan hälsa på honom när du är i Thailand. Annars hoppas jag verkligen att ni får hem honom, han verkar trivas så bra med dig <3.

 23. Hoppas jag hinner träffa Domyoji!
  Jag hade också velat ta hem kissen men det är ju en lång och dyr process. Sen att tänka på är ju hur Buta och Jerrys kisse ska ta in den nya kissen, extra kostnader och utrymme. Ska katten bo med dina föräldrar så är det ju lite dem som bestämmer tyvärr 🙁 men det kanske är mysigt med 2 kissar igen? Men kostar ju en jäkla massa pengar och som nån sa så kan det vara så att katten är för ung och därför måste sitta stanna i landet ca 6 månader innan hen kan åka, men förhoppningsvis finns det någon i området som vill ta hand om kissen <3

  Men som sagt, om ni KAN och ni 100% tror att det funkar så kör på! Men blir det bara bråk mellan er och ovannämnda grejerna är problem så är jag skeptisk 🙁

 24. Jag tycker att du ska ta med katten hem! Ni verkar ju ha hittat varandra, och en sådan omedelbar kärlek förtjänar att tas tillvara. Och ni förtjänar båda den villkorslösa kärleken <3

 25. TA MED ER KATTEN!! Håller helt med dig! Klart att den ska följa med er hem! Lämna inte kvar den, den kommer ju bli jätteledsen och sakna er när ni åker då…( i _ i )</3 tänk dig en katt som gråter utan tårar:(( den älskar ju er! Ni är kanske den första riktiga "familj" den har!:)) så ta med er den!
  Hälsa katten och alla andra!
  Kramkram fr mig!\(^ω^)/♡
  Och lycka till med träningen!
  Ps. Om din papppa inte går med på att ta med den så packa ner den i smyg i din resväska!

 26. TA MED ER KATTEN!! Håller helt med dig! Klart att den ska följa med er hem! Lämna inte kvar den, den kommer ju bli jätteledsen och sakna er när ni åker då…( i _ i )</3 tänk dig en katt som gråter utan tårar:(( den älskar ju er! Ni är kanske den första riktiga "familj" den har!:)) så ta med er den!
  Hälsa katten och alla andra!
  Kramkram fr mig!\(^ω^)/♡
  Och lycka till med träningen!
  Ps. Om din papppa inte går med på att ta med den så packa ner den i smyg i din resväska!

 27. Om ni ska ta med honom hem till sverige så är det bäst att kolla om man kan ha med honom i en bur på planet så att han inte är i lastutrymmet så att han kan vara hos dig om han blir stressad. Men vad du än gör, söv inte ner honom eller något ifall att han åker i lastutrymmet för att det finns ingen där som kan ta hand om honom, och då kan det gå illa om något händer, men jag tycker absolut att du ska ta med honom hem, men om det inte går så försök att kontakta spca som finns i thailand. Det är en bra organisation som hjälper djur 🙂

 28. Förstår verkligen ditt dilemma ! Men, som många redan nämnt så är det en bökig och långdragen procedur att få hem katten till sverige, kan ju ta flera månader innan allt är klart. Så det bästa vore nog att försöka hitta ett bra hem till honom. Det måste ju finnas kattälskare i thailand också! Någon som kan ge honom all kärlek en liten katt behöver:)

 29. Jag tycker att du ska kämpa för katten, den verkar jättesnäll och söt och gosig och tror den inte kan få nån bättre ägare än dig!! Katter är så himla underbara djur som förtjänar att bli behandlade på ett bra sätt, jag tycker att du ska kämpa för katten om du känner att du vill och måste det. Gambatte!!!❤❤❤

 30. Behåll den! Precis som du säger, man kan inte lita på någon där. Förra ägarna älskade säkert katten i början, men tröttnade seda. Om ni inte behåller den, så kanske nästa ägare gör samma sak. Jag tycker ni ska behålla katten!

 31. Jag tycker absolut att ni ska ta hem den till Sverige om ni har chansen!
  Om ni inte tar hem katten så är det ju stor chans att den hamnar på gatan igen, men hos er kommer den att få ett bra liv! Jag tycker att det är en självklarhet att rädda ett djur om man kan. Det är ju faktist ett liv…<3
  Håller med dig till 100%, det är inte säkert att den får ett bra liv om ni ger den till någon där, man vet ju aldrig om hen ens kommer att ta hand om den.
  Denna sak är ju helt upp till er att bestämma, men om det är du ska ha den hemma hos dig så är det ju du som bestämmer, så om du vill hjälpa den så ska du få göra det!<3

 32. Det är bökigt att byta land på djur, vaccinationer, karantän, jordbruksverkets regler osv. Samtidigt ska man följa sina känslor. Ett djur är en individ och ibland träffar man ju kärleken utomlands, både bland människor och djur, så enkelt är det. Jag är ju kattuppfödare och älskar katter i alla former, det är underbara djur. Om jag kan hjälpa dig att surfa efter något, fråga efter något osv så hör av dig, du vet var du får tag i mig. Hälsningar Anna Gable PS Hoppas att du har hunnit läsa ut Ghosts, Drugs & Rock n’Roll och att du gillade den!

 33. Tråkigt att det blivit dålig stämning, men det brukar ordna sig till slut!
  Men hur som, mitt tips är i alla fall att skriva till Lamia, (lamias.se), hon har tagit hem en katt ifrån abu dhab. Så jag tror hon har lite koll, men var en lång och relativt kostsam process vet jag. Hennes katt har i alla fall funnit sig bra i att komma till Sverige.
  Du får kämpa lite för lillen så han får följa med till Sverige, lycka till!

Comments are closed.