Earth hour nu på Lördag

Blev påmind om detta på väg hem ifrån pianolektionen.

20130321-212521.jpg

Nu på lördag den 23 mars kl 20.30 är det dags igen för miljontals människor att visa sitt engagemang för miljön genom att släcka ljuset under en timmes tid, som en världsomspännande signal om att ta klimatfrågan på allvar.

Att släcka ljuset en timme under Earth Hour är en viktig signal till världens beslutsfattare om att ta miljöfrågorna på större allvar. Förra året släckte mer än varannan svensk ljuset under Earth Hour tillsammans med hundratals miljoner människor över hela världen.

Läs mer om Earth hour här på wwf.se.

20130321-220449.jpg

Själv så tycker jag att det är ett smart och roligt sätt att hjälpa till. Dessutom så är det enkelt. Man kan till och med göra det mysigt! Speciellt om man är fler. Då slipper man vara mörkrädd också.
Mitt tips inför Earth hour är att ni samlar ihop ett gäng kompisar, släcker ner och tänder ett par ljus. Sen kan man sitta och berätta spökhistorier samtidigt som man bidrar till någonting positivt.

Vi ungdomar måste lära oss att umgås utan elektronik! Nu för tiden så har folk blivit näst intill socialt handikappade och har svårt att bara sitta och föra ett normalt samtal med sina vänner. Det är alltid elektronik inblandad på något sätt.
Är det inte mobilen så väljer man att se en film eller sitta vid datorn tillsammans och kolla YouTube. Själv så är jag allt för beroende utav min iPhone.
Jag vet att just mobilen inte spelar någon roll/räknas under Earth hour (så länge man inte laddar den) men jag tänker utmana mig själv och stänga av den. Gör det ni också bara för att testa er själva!

20130321-220533.jpgSå, vad tycker du om Earth hour?
Kommer du att släcka? Har du varit delaktig under tidigare år? Vad brukar du hitta på under den mörka timmen? Gör du någonting i övrigt för miljön?
Ge mig och varandra lite tips!