Tokyo-vistelsen började fint

Kom till Narita igår och mötte upp Domyoji som landade bara någon timme innan och väntade in mig.
Sjukt bra timing, right? Det va inte ens planerat när vi beställde biljetterna att våra flyg skulle synka så perfekt!
20140110-134610.jpg

Vi tog oss in till Tokyo och checkade in på mitt hotel som ligger hyfsat centralt i Shinjuku. Dessvärre så började jag må riktigt dåligt..
Först så va jag helt säker på att det va flygplansmaten, men efter att jag började spy så… Ett av de värsta wake-up-calls som jag någonsin fått! Tror att jag hade fått i mig en dålig pizza på flygplatsen i Bangkok. En jävligt obehaglig historia som jag ändå vill dela med mig av. Kan vara en bra lärdom till alla, även om ni hade turen att slippa gå igenom det själva:

VARNING, känsliga läsare bör sluta här och hoppa ner till efter bilden!
Åt en pizza på en snabbrestaurang på flygplatsen i Bangkok bara för att få i mig något lite fort innan resan, tog flyget till Shanghai och bytte flyg mot Tokyo. Åt flygplansmaten där som bestod av grön äggröra, en gul prinskorv, lite potatiskuber och en såsig tomathalva (obs, åt inte speciellt mycket). Landade och tog en onigiri (risboll) med Domyoji. Åkte tåg i två timmar, gick omkring lite och checkade tillslut in varpå Domyoji sprang iväg och köpte lite mat till oss medan jag gjorde mig hemma och tog en dusch. Åt maten och kräktes ungefär en timme efter det.
Av allt jag åt under de många timmarna så spyr jag upp pizzan? Och inte nog med det, hela bitar av pålägget som magen inte alls har bearbetat. Jag har en dålig vana att knappt tugga maten, speciellt inte när jag är stressad. Mår fortfarande dåligt av tanken på hur länge till exempel de där HELA champinjonhalvorna skulle ha legat där om jag inte fått upp dem.
Det kommer verkligen att bli en förändring här! För det första kommer jag att börja tugga maten omsorgsfullt (vilket jag borde gjort för länge sedan) och tänker även helt lägga av med snabbmat, då jag förstått att det förmodligen är mer konserveringsmedel än mat i skiten…
Här har ni en bild på vår huvudmisstänkte:
20140110-140632.jpg

Jag kräktes alltså. Först några minuter åt gången och sedan i över en halvtimme.
Mådde skit hela kvällen. Lyckades trots detta med att samla ihop mig själv och ta mig iväg för att träffa lite vänner. Kära återseenden, god mat för dem som klarade av att äta och dricka. Tog det väldigt lugnt och pillade bara i mig lite edamame, men det räckte gott och väl.
20140110-141916.jpg

Nu har jag vilat ut och mår betydligt bättre. Ska verkligen bara slappa första riktiga dagen här och går ut först ikväll igen. Planen va annorlunda men med tanke på omständigheterna så känns det klokt att tänka om lite.
Sover förmodligen en timme till eller två innan jag går upp och hör av mig till folk. Sen så får vi se vad som händer.