Stenbocken, den jagade bergsklättraren

Jag tycker om astrologi. Har till och från läst mycket om stjärntecken och fascineras ofta av hur bra det brukar stämma in. Ibland så blir man såklart missnöjd och känner inte alls igen sig, men då är det alltid någon oseriös sida inblandad eller ett fånigt uppslag i någon damtidning som man letat upp för skojs skull under ett toalettbesök.
Idag så ramlade jag över ett par rader som är skrämmande träffsäkra!
Själv så är jag Stenbock som rubriken redan har avslöjat. Kommande text förklarar min personlighet ganska bra i korta drag.

Stenbocken är ambitionens stjärntecken. Att finna en värld och göra bruk av den. Stenbocken bygger och konstruerar med en förmåga av lika delar gott handlag och rationellt sinne. Världen är inte särskilt komplicerad i hans ögon, men fylld av möjligheter som måste realiseras.
För Stenbocken är man vad man har lämnat efter sig, och det brukar kunna bli en hel del i hans fall. Att lyckas åstadkomma något – inte bara för dess betydelse, i ärlighetens namn, utan även för det anseende man därmed når hos andra människor.

Så långt är ungefär den “vanliga beskrivningen” utav en Stenbock som man kan läsa sig till. Självklart så finns det så mycket mer därtill om man pratar om min personlighet, men det som följer här nedanför är stycket där jag nästan börjar tro att människan som skrivit har utgått ifrån mig som mall för texten. Jag är för övrigt född 1991 den 16 Januari.

Född 11-19 januari – Stenbockens rörliga dekad
Här uttrycker Stenbocken en ambition att åstadkomma ting, men kan ofta ta sig vatten över huvudet. Det blir lätt lite mycket att hålla reda på, och arbetsbördorna är påfrestande. Ofta tycker han att inte tillräckligt blir gjort och känner besvikelse över brister i sin egen förmåga som han tycker inte borde finnas. Den rörliga Stenbocken siktar högt med sina ambitioner, men har svårt att vara så tålmodig som detta kräver. Det borde gå fortare, tycker han, och kan inte riktigt förstå de hinder som dyker upp.
Rörligheten och måttet av ett slags konstant frustration brukar ofta yttra sig i en klar begåvning för vadhelst som faller i den rörliga Stenbockens händer. Den som har solen i denna del av Stenbocken söker personlig utmaning och arbete med komplext innehåll. Kraven ställer han framför allt på sig själv, men han kan även irriteras över andras oförmåga. Hans ibland storartade planer blir hastigt ihop­lappade, men har kvaliteter som fascinerar. Den här Stenbocken kan inte avgränsa sitt arbete till detaljer, utan ser på allt som har samband med det och strävar att forma varje bit av helheten. Man bör nå något med livet, tycker han, men kan inte riktigt sätta fingret på vad. Hur mycket han än åstadkommer med sin kvicka ambition vill han ogärna slå sig till ro. Den rörliga Stenbocken behöver kämpa för att må bra, och kan därför skapa problem där inga fanns.

Källa: http://www.astrologi.nu/stenbocken/

Ibland så är det väldigt svårt att betvivla att det skulle finnas en större sanning i den här typen utav vetenskap, speciellt när man tycks läsa en beskrivning utav sig själv så in i detalj att man blir paranoid.
Det ni läst ovanför är just nu mitt största problem i livet, och det har förföljt mig i flera månader. Alltid varit likadan, men på senaste tiden så är det väldigt påtagligt och gör mig deprimerad.
Det spelar ingen roll hur bra det går för mig. Jag känner aldrig att jag kan slappna av och bara njuta utav framgången. Måste alltid förbättra mig och slå mina tidigare resultat. Lyckas jag inte vara på topp hela tiden så är det ett misslyckande, trots tidigare bravader.
Jag vet att det inte är bra för mig, men skulle jag sluta så kommer jag aldrig att förlåta mig själv. Om jag drar ner på tempot så blir självföraktet så starkt att jag går under mentalt. Måste få bekräftelse genom framgång. Gör jag inte någon nytta så har jag ingenting här att göra, och den känslan ligger så djupt rotad i mig att min födsel i Stenbockens tecken känns som en förbannelse.
Jag avundas människor som kan säga åt mig att “slappna av. Du får inte glömma bort att leva också” och mena det. Det betyder att de inte alls förstår vilka djävulska tankar som jagar mig varje dag. Den ångesten som jag bär med mig skulle jag inte ens önska åt min värsta fiende.

Capricorn

Över till någonting helt annat och inte fullt så mörkt och svårt..
Har haft lite problem med layouten till sidan. Vi håller på att bygga upp den (som ni säkert har märkt) och någon kod är fel så har inte kunnat logga in ifrån mobilen på ett par dagar. Det kommer att lösa sig snart, men innan dess så kan jag bara skriva ifrån datorn vilket begränsar mig en del. Hoppas att det löser sig redan ikväll.
Har mycket att skriva om!