Elektronikåldern och sällskapsspel

Det är ändå väldigt skönt att vara hemma, trots att jag såklart saknar Thailand fruktansvärt mycket. Som tur är så åker jag förmodligen tillbaka snart!

Idag så har jag uträttat en del ärenden över telefon och mail. Ibland så känner man verkligen att man lever år 2013. Jag kan nästan sätta vad som helst på att den här tidsepoken kommer att kallas för dator/mobil/teknik-åldern i framtida historieböcker, eller någonting snarlikt med samma innebörd i alla fall.
De människor som föds nu kommer aldrig att ha levt ett liv utan internet, datorer och smartphones, precis som jag aldrig levt ett liv utan färgTV med över tusen kanaler. Det är som att man blivit så överöst med nya galna grejer som hela tiden överträffar varandra att man glömmer bort att skänka en tanke åt hur snabbt vi faktiskt färdas framåt i utvecklingen för var dag som passerar. Ingenting förvånar längre.
Snart flyger bilarna omkring, robotar ersätter hunden som människans bästa vän och folk reser till mars på semester över julen.

Min gode vän kom på besök fram mot kvällen. Vi satt uppe hela natten, utbytte sena julklappar, åt mat, snackade en jävla massa och spelade Yatzy – som för övrigt är ett ytterst underskattat spel.
Sällskapsspel och kortspel i allmänhet är underskattade. Mitt favoritspel måste nog vara Rappakalja. Jag är bäst på Rappakalja! Mamma säger att det måste ha varit jag som hittade på spelet i mitt tidigare liv eftersom att jag är så förbannat bra! Det är som skapt för mig!
Kan göra ett inlägg senare om lite olika kul brädspel och förklara hur de spelas för att ge folk lite tips till kommande myskvällar. Liksom på tal om elektronikåldern och allt det där. Vi får inte glömma bort att umgås på det gamla hederliga viset oberoende utav apparater av något slag. Skippa festen! Dra hem ett gäng och kör sällskapsspel! That’s how I roll!

Ena katten spydde ner golvet två gånger idag, och den andra kräktes lite i sängen nyss. Det tackar vi för!
God tidig morgon och godnatt.